De meest gelezen artikels van vorig jaar
Bij het begin van dit nieuwe jaar zetten we de tien meest gelezen artikels van, toch wel een bewogen, 2024 op een rijtje.
1.
Het zal wellicht niet verbazen dat een artikel uit januari over de aftrap van de protestacties ‘Zet de boer niet botweg aan de kant’ het hoogst scoorde.
3.
Enigszins verrassend: Een bijdrage over de stijgende prijzen van koeien uit november vervolledigt het podium.
5.
In onze rubriek 'Wie is?' uit Boer&Tuinder zochten we Martijn Kesters op, die deelnam aan 'Boer zoekt Vrouw'.
7.
In juni bereikten de drie landbouworganisaties een akkoord met de fiscale administratie over de barema’s voor de sectoren akkerbouw, melk, vlees en varkens.
9.
‘Boer in de kijker’ Sien Vermeulen zet na het overlijden van haar man Ruben hun aardbeibedrijf verder.
10.
Een (foto)reportage over de alweer bijzonder geslaagde Dag van de Landbouw op 15 september sluit onze top 10 af.
Geen sanering meer nodig voor afdruipzones asbest
Op basis van het bodemsaneringsdecreet en de richtlijnen rond bodemonderzoek- en bodemsanering dienden die afdruipzones in kaart te worden gebracht en desgevallend te worden gesaneerd.

Om voedsel te produceren heb je water nodig!
Boeren moeten te allen tijde prioritair toegang blijven hebben tot voldoende water.

Inschrijvingen jaarlijkse inspiratieconference geopend
Dit jaar geen cijfers of grafieken, maar een flinke portie warmte, eerlijkheid en een welgemikte lach. Met Joris Bruyninckx en Tom Waes. Schrijf je nu in!
Minder administratieve lasten en regeldruk
Onze land- en tuinbouwers worden geconfronteerd met een lasagne aan administratieve verplichtingen en na te leven regels, vanuit diverse beleidsdomeinen en verschillende beleidsniveaus.
Geef je reactie op MAP7
+ Hulpdocument
Tot en met 16 mei loopt er een openbaar onderzoek over MAP 7 en het milieueffectenrapport (MER) van dit plan. Heb je nog een reactie? Stuur ze in.
Minister Brouns gaat in op vraag Boerenbond om pragmatisch om te gaan met de tussentijdse stikstofreductie tegen eind dit jaar

Koolstoftool geeft landbouwers inzicht in koolstofopbouw
De Koolstoftool is een nieuwe toepassing binnen het bodempaspoort die de opbouw van organische koolstof op een landbouwperceel simuleert.