Kinderen en landbouw...
daar bouwen we graag aan mee.

Kinderen, de consumenten van de toekomst, zelf de hedendaagse landbouw laten ontdekken. Om hen zo hun eigen mening te laten vormen over de productie van lokaal en gezond eten. Daar gaan we voor.   

Met tal van activiteiten en educatief materiaal helpen we leerkrachten en landbouwers om het verhaal van de Vlaamse landbouw te vertellen. Omdat het traject 'van boer tot bord' gekend en bemind mag worden! 

kinderen en landbouw
BOOST Mol

Activiteiten voor kinderen

Plattelandsklassen

Ga met je klas naar de boerderij

Juffen en meesters zijn samen met hun klas welkom op deze boerderijen!  Voor een bedrijfsbezoek of voor een verblijf van meerdere dagen. 

Kijkboerderij

Samen op uitje naar de boerderij?!

Wil je samen met je gezin, vrienden of vereniging naar een boerderij?   Je bent welkom op onze kijkboerderijen. 

dfd

#Boost - Boerderij op stelten

Plattelandsevent voor kinderen van het 5de en 6de leerjaar.  Kom een dagje leren, spelen, genieten van landbouw en proef van het boerderijleven.

 

 

Ondersteuning voor landbouwers

Kijkboerderij

Educatieve borden plaatsen

Aan de hand van deze borden kan je duidelijk en overzichtelijk uitleggen hoe de vork in de steel zit.  We bieden je 75 borden met tal van weetjes over landbouw.

Plattelandsklassen

Plattelandsklassen organiseren?

Als land- of tuinbouwer krijg je de kans om je boerentrots met leerlingen te delen. Zo werk je mee aan de positieve beeldvorming van de sector bij de consumenten van morgen.

Binnen bij Boeren

Organiseer 'Binnen bij boeren'

Leerlingen kennis laten maken met verschillende (lokale) landbouwbedrijven. Zo leren de jongeren over de sector en het productieproces. Beleving en STEM-onderwijs staan daarbij centraal.