Chefs hebben een boon voor Leuven
Enkele Leuvense chefs zijn de afgelopen weken druk aan de slag geweest met veldboon, gele erwt en lupinen. Op 17 april schotelden zij bij Hop Gastrobar het resultaat van hun exeperimenten voor aan collega-koks.
Het idee ontstond binnen het project Een boon voor Leuven. Tijdens de week van de peulvrucht maakten de Leuvens chefs kennis met dat project, en kregen ze de uitdaging om met gele erwt, veldboon en lupine als basis een nieuw recept te ontwikkelen. En dat werd een succes! Tijdens het proefmoment passeerden zowel zoete als hartige gerechten de revue.
Opvallend enthousiast waren de chefs over het gebruik van lupinemeel als vervanger voor ei, en aan de nieuwe mogelijkheden om glutenvrij en vegan gastronomisch te koken. Enkele van de gepresenteerde gerechtjes zullen op de kaart komen van de Leuvense chefs. De recepten worden gebundeld in een kookboekje waar ook de Leuvenaar thuis mee aan de slag kan.
Lupinekroket
Een vegan alternatief voor de kaaskroket.
Sablé Breton
Met crème surprise en aardbei.