Twitter |  Facebook | Youtube | Instagram

navigatie bg
fdf

Wij oogsten smaak

Iedere Vlaming verdient het om veilig, vers en betaalbaar  voedsel op tafel te kunnen zetten. Daarom zijn lokale landbouwers van levensbelang. Zonder lokale landbouw zijn we voor onze boterhammen, vlees, zuivel, groenten en fruit... afhankelijk van het buitenland. Terwijl we hier in Vlaanderen net aan de allerhoogste kwaliteitseisen voedsel produceren.

Onze boeren, die maken het beter. Steun dus lokale landbouwers door te kiezen voor voedsel van hier, of dat nu in de supermarkt of op de boerenmarkt in je buurt is.

 

fgf
ff
Boeren zetten hun beste beentje voor

Vlaamse Voedingsproducten zijn écht van de bovenste plank. In Vlaanderen weten we precies waar elke tomaat, aardappel en krop sla vandaan komt, want de weg die voedsel aflegt van boer tot bord wordt streng in de gaten gehouden. 

Door te kiezen voor voedsel van hier weet je dus zeker dat je topkwaliteit in huis haalt met heel veel smaak. En een portie dankbaarheid.

Welke wintergroenten?

Weten (of beter gezegd: onthouden) welke seizoensgroenten wanneer in trek zijn, is niet altijd gemakkelijk. Zeker in de drukke feestmaand december heb je wel iets anders aan je hoofd! Cadeautjes shoppen, decoreren, koken … Daarom helpen we je graag met een handig ezelsbruggetje.
knk
fvfv

Interview met pompoenboer Dirk

"Van kindsbeen af was ik gefascineerd door de groenteteelt! We telen ons heerlijk product enkel voor de korte keten. Verse topkwaliteit, dat proef je. Mijn lievelingsgerecht? Een pasta met spekjes en een saus van pompoen."
De boer is onmisbaar, net als jij

Of je nu jong of al wat ouder bent, vegetariër of alleseter, m, v of x … Met onze hand op het hart en onze beide voeten op de grond vertellen we je vandaag: jouw steun aan onze sector is broodnodig. Echt waar.

cvc
3x lekkers met perziken van eigen bodem

Heb je zin in heerlijke gerechten met perziken? We geven je graag wat inspiratie.

Seizoenskalender groenten en fruit

gb
 Vlaamse aardbeiendesserts zijn mmm... lekker
df
3 snelle en lekkere snacks voor in je picknickmand

Met de steun van:

20230301-1244-logobalk_BBN