Twitter |  Facebook | Youtube | Instagram

navigatie bg
dfd
Dé Klimaatkoploper 2023: Ginny de Meulemeester & Kris Heirbaut

Op 5 december 2023 werden Kris en Ginny uitgeroepen tot Dé Klimaatkoploper 2023.  Boerenbond, Cera & KBC schuiven met trots dit voorbeeldbedrijf naar voor.  Als ambassadeur van de sector zullen zij de komende jaren dé stem van de sector worden op vlak van klimaat.   

Kris en Ginny klimaatkoploper
cdcd

Onze landbouwsector: dé maatstaf in klimaatinnovaties

Boeren zijn innovators; allemaal op hun eigen manier. Want de landbouwsector staat nooit stil en streeft elk jaar naar groenere oplossingen die zowel het milieu als het klimaat ten goede komen. Dat bewijzen onze boeren dag na dag. Op het veld én daarnaast! Maar hoe kunnen ze nu precies bijdragen aan een gezonder klimaat voor iedereen? In deze blog gaan we dieper in op enkele indrukwekkende innovaties!

Wij planten toekomst!

We moeten niet rond de pot draaien: het klimaat verandert. Elke Vlaming voelt het, ook de boer! Wateroverlast, droogte … Terwijl jij met de handen in het haar zit door je bruine gazon, stroopt de boer zijn mouwen op om zijn oogst te redden. Om jouw voedsel te redden.

Dat is hoe het is, maar hopelijk niet hoe het blijft. Onze Vlaamse boeren doen er alles aan om het klimaat te beschermen. Duurzaamheid is hun pad naar de toekomst, en daarom zetten ze elk jaar stevige stappen vooruit.

Denk maar aan hoe ze resten gebruiken voor diervoeding, hoe ze investeren in uitstootarme stallen en hoe ze zelfs elektriciteit opwekken. Zo voorzien landbouwbedrijven meer dan een half miljoen Vlaamse gezinnen van stroom! Dat is zeker iets om trots op te zijn.

dcd
dcd
Boer in je buurt, prachtig landschap

Vaak hoef je niet ver te wandelen om met beide voeten in een op en top Vlaams veld te staan. Akkers tot aan de horizon of een boomgaard in bloei? Het ziet eruit als een stukje paradijs, maar het is ook de plek waar de boer zijn werk doet. Zo maken landbouwers het landschap mooier.

Kijk er eens met andere ogen naar en bewonder hoe goed ze hun land (ons land!) onderhouden. Met kennis, ervaring en zelfs een vleugje liefde … Dat is tijdens je volgende wandelmoment tussen de velden zeker een selfie waard, met of zonder regenlaarzen aan. Vergeet de hashtag #BoerenBroodnodig niet!

Hoog tijd voor … trots

We hopen dat jij door dit alles te lezen ook een beetje fier wordt op onze boeren. Of een beetje veel! Ze werken hard, ze denken vooruit.. Geloof jij ook in hen?

Met de steun van:

20230301-1244-logobalk_BBN