fgf
dfd

Welke wintergroenten ook alweer?

2 ezelsbruggetjes voor feestmaand december!

Weten (of beter gezegd: onthouden) welke seizoensgroenten wanneer in trek zijn, is niet altijd gemakkelijk. Zeker in de drukke feestmaand december heb je wel iets anders aan je hoofd! Cadeautjes shoppen, decoreren, koken … Daarom helpen we je graag met een handig ezelsbruggetje.

Zo sta je niet opeens zonder seizoensgebonden inspiratie in de supermarkt wanneer je inkopen doet voor kerst(avond) of het eindejaarsdiner. We hebben er twee voor je in de aanbieding: de kleuren van kerst en het ABC van december.

De kleuren van Kerst

Als je denkt aan Kerstmis, denk je ongetwijfeld aan de kleuren rood en groen. Zo is het eerste ezelsbruggetje snel gemaakt. Rood staat voor rode bieten. Zij zijn in het koude seizoen namelijk op hun best. Spruitjes zijn op hun beurt de groene helden van de winter. Rijk aan voedingsstoffen voegen ze een frisse, knapperige textuur toe aan je maaltijden.

Het ABC van december

Het ABC van december bestaat uit Aardpeer, Boerenkool en Chinese kool. Drie lokaal geteelde lekkernijen die we nog véél te weinig gebruiken in de Vlaamse keuken. Verras je gasten deze feestperiode door ze in vol ornaat op tafel te toveren. Veel origineler dan kroketten met boontjes, toch?

Met deze tips staat je feesttafel deze eindejaarsperiode niet alleen boordevol lekkers maar ook vol lokale producten. Een win voor jouw feest én voor de lokale boeren die zorgen voor al die lekkernijen!