Leer bij over pocketvergisting en nabewerking
Op dinsdag 10 december organiseren we twee bedrijfsbezoeken aan veeteeltbedrijven met pocketvergisting en nabewerkingstechniek van de mest.
Pocketvergisting is een techniek waarmee je hernieuwbare energie produceert uit jouw eigen mest of reststromen. Door middel van ammoniakstripping of membraanfiltratie kan je mest of digestaat verder bewerken om circulaire meststoffen te produceren. De combinatie is ideaal om jouw landbouwbedrijf meer circulair te maken!
Bezoek
Recent zijn de eerste combinaties in Vlaanderen operationeel. Ideaal om deze bedrijven een bezoekje te brengen en te zien of deze technieken ook voor jouw bedrijf relevant kunnen zijn.
We bezoeken allereerst een melkveebedrijf met pocketvergister van Biolectric en ammoniakstripper van Detricon in Aalter. In de namiddag zien we een pocketvergister op zeugenmest met nageschakelde membraanfiltratie van Green Service in Meulebeke.
Programma
De geïnteresseerden worden om 10.15 uur verwacht op het eerste bedrijf (Reigerbeekstraat 1, Aalter). Om 11.30 uur volgt de verplaatsing naar bedrijf 2 (Poelvoordestraat 3, Meulebeke). ’s Middags is er een broodjeslunch en om 13 uur starten de presentaties, onder meer een inleiding over het project en de rentabiliteit, wetgeving en vergunningen en afsluiten doen we door enkele constructeurs aan het woord te laten. Om 15 uur is er een rondgang op bedrijf 2. Het einde is voorzien rond 16 uur.
Je bent niet verplicht om het hele programma te volgen.
Deelname is gratis maar je moet je inschrijven per bedrijfsbezoek. Indien je de hele dag wil volgen, is het belangrijk dat je je twee keer inschrijft.
Inschrijven voor bedrijf 1 kan via https://www.boerenbond.be/opleidingen/demodag-pocketvergisting-en-nabewerkingstechnieken-locatie-1-van-2?check_logged_in=1
en voor bedrijf 2 via https://www.boerenbond.be/opleidingen/demodag-pocketvergisting-en-nabewerkingstechnieken-locatie-2-van-2
Digitaal waterloket extra geopend
Op woensdag en vrijdag helpen wij je verder met al je watervragen
Geen sanering meer nodig voor afdruipzones asbest
Op vraag van Boerenbond om de regelgeving in die zin aan te passen, heeft minister Brouns daar ondertussen voor gezorgd.

In dialoog geraak je verder
De landbouw zet dag in dag uit stappen om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Welzijn? Daar heb ik toch geen tijd voor
Op 24 juni (Leietheater, Deinze) en 26 juni (CC De Werft, Geel) nodigen we je uit voor een avond over iets wat er vaak bij inschiet: jezelf. Geen zware kost, geen zweverig gedoe, wél herkenbare verhalen, een vleug humor en ruimte om eens (letterlijk) stil te staan. Op een manier die wérkt.
Minder administratieve lasten en regeldruk
Onze land- en tuinbouwers worden geconfronteerd met een lasagne aan administratieve verplichtingen en na te leven regels, vanuit diverse beleidsdomeinen en verschillende beleidsniveaus.
Volgende stap in vereenvoudiging GLB
De Europese Commissie beloofde begin dit jaar een aantal vereenvoudigingspakketten – de zogenaamde Omnibuspakketten. Woensdag kwam ze met een nieuw vereenvoudigingspakket voor het GLB, een nieuwe reeks vereenvoudigingen na het eerste pakket vorig jaar in navolging van de boerenprotesten.
