Menu

Verlenging fytolicenties die vervallen in 2020

Terug naar Actualiteit
Alle fytolicenties met vervaldatum 24/11/2020 werden na goedkeuring door minister Ducarme met 1 jaar verlengd. Dit is beslist omdat ten gevolge van de coronacrisis de bijscholingen die moeten gevolgd werden voor de verlenging van de fytolicentie werden geschorst.

Karolien Cools, landbouwconsulent

De verlenging zal in de loop van de komende weken doorgevoerd worden op de website. Na de aanpassing zullen de fytolicentiehouders per mail op de hoogte gebracht worden.

Door deze verlenging krijgen de fytolicentiehouders die nog onvoldoende bijscholingen gevolgd hadden de kans om zich nog voor de vervaldatum in orde te stellen. Ook krijgen de vormings- en opleidingscentra op deze manier de mogelijkheid om op een veilige manier de nodige opleidingen terug te plannen en laten doorgaan. Het aanbod van bijscholingen van AgroCampus vind je hier.

Zowel de licenties waarvoor nog onvoldoende bijscholingen gevolgd waren als de al verlengde fytolicenties krijgen 1 jaar extra. De licenties met vervaldatum in 2020 die aanvankelijk een geldigheidsduur hadden van 5 jaar krijgen zo ook een geldigheidsduur van 6 jaar, die als basis voorzien is in de wetgeving. Voor de fytolicenties die vervallen in 2021 of 2022 wijzigt er niets.

Meer informatie over de fytolicentie vind je hier.

Meer informatie