Samenwerken rond eiwitrijke gewassen

Wil je als bedrijf inzetten op de teelt van eiwitrijke gewassen voor humane consumptie? Dan is samenwerking met andere landbouwers en ketenspelers een hefboom om tot een rendabel verhaal te komen. Op 6 februari maak je kennis met interessante partners. 

In de voormiddag kan je kennismaken met de coöperatie Farm For Good die de afzet van biologische granen en peulvruchten organiseert. Je komt te weten hoe zij de marktkansen grijpen en een meerwaarde creëren voor deze gewassen door specifieke data rond duurzaamheid te monitoren via de Open Compass tool.

Na de middag organiseren we een gesprek met de landbouwers over de mogelijke samenwerkingsvormen voor de productie en afzet van lokaal geproduceerde eiwitrijke gewassen, bijvoorbeeld op het vlak van prijsvorming, communicatie, logistiek,...

Tijdens de netwerklunch kan je bijpraten met collega’s en afnemers.

Praktisch

  • Wanneer: Donderdag 6 februari 2025 10u - 15u30
  • Waar: Hoeve 't Alkeveld, Steenbekestraat 6, 9620 Zottegem

Deelname is gratis en mogelijk via een berichtje aan nele.lauwers@boerenbond.be of via 0474 31 76 84. 

Programma
  • 10u - Introductie en kennismakingsrondje
  • 10u30 - 
    • Farm For Good: werking en ervaringen met de afzet van eiwitrijke gewassen - Lucas Van den Abeele
    • Open Compass tool: data over duurzaamheid omzetten in een meerwaarde voor eiwitrijke gewassen - Judith Braconnier
  • 12u30 - Broodjes en netwerking
  • 13u15 - Welke samenwerkingsvormen zijn er voor de productie en afzet van lokaal geproduceerde eiwitrijke gewassen? – Anne-Marie Vangeenberghe en Nele Lauwers (Boerenbond)
  • 15u30 - einde
We organiseren deze bijeenkomsten in het kader van de operationele groep ‘Vlaamse eiwitboeren’ (ism Inagro, HOGENT, Praktijkpunt landbouw en Bond Beter Leefmilieu) en het leader-project ‘DIVERSI PEUL’ (ism ILVO).
Samenwerken rond eiwitrijke gewassen