De markt: rundvee
Vleesveeprijzen blijven stijgen
De prijzen van de melktype kalveren blijven op een hoog niveau en stijgen zelfs nog. De prijs van zwartbonte stierkalveren schommelt rond 300 à 310 euro, met uitschieters tot 330 euro voor de betere kalveren. De prijs van kruisingstierkalveren is zelfs boven de 500 euro uitgestegen en schommelt gemiddeld rond 540 euro, met uitschieters voor de beste kalveren. De prijs van de kruisingvaarzen zit gemiddeld op 380 euro, met uitschieters tot 400 euro voor de betere kalveren. Ook de prijzen van dikbilkalveren stijgen door en schommelen rond 1300 à 1350 euro voor de beste kalveren. Om meer accuratere noteringen te hebben, zijn kalverprijzen van de notering van de markt Ciney vervangen door de BVK-noteringen (Beroepsvereniging voor de Belgische Kalfsvleessector).
De prijzen van dikbilstieren blijven ook in stijgende lijn gaan. De prijzen variëren rond 5,45 tot 5,65 euro/kg levend of 7,90 à 8,10 euro/kg geslacht, met uitschieters naar boven voor de beste stieren. De prijzen van dikbilkoeien blijven ook positief evolueren. De prijzen schommelen rond 5,35 à 5,85 euro/kg levend of 8,20 à 8,40 euro/kg geslacht, met uitschieters voor de betere koeien en onder specifieke labels. Tot slot blijven ook de prijzen van reforme melkkoeien in sterk stijgende lijn gaan. De prijs voor een P2-type reforme melkkoe schommelt rond 5,35 euro/kg geslacht, die voor een O3-type melkkoe zit op 5,95 euro/kg geslacht. De zwaardere koeien (U-types) stagneren rond 6,87 euro/kg.
Digitaal waterloket extra geopend
Op woensdag en vrijdag helpen wij je verder met al je watervragen
Geen sanering meer nodig voor afdruipzones asbest
Op vraag van Boerenbond om de regelgeving in die zin aan te passen, heeft minister Brouns daar ondertussen voor gezorgd.

In dialoog geraak je verder
De landbouw zet dag in dag uit stappen om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Welzijn? Daar heb ik toch geen tijd voor
Op 24 juni (Leietheater, Deinze) en 26 juni (CC De Werft, Geel) nodigen we je uit voor een avond over iets wat er vaak bij inschiet: jezelf. Geen zware kost, geen zweverig gedoe, wél herkenbare verhalen, een vleug humor en ruimte om eens (letterlijk) stil te staan. Op een manier die wérkt.
Minder administratieve lasten en regeldruk
Onze land- en tuinbouwers worden geconfronteerd met een lasagne aan administratieve verplichtingen en na te leven regels, vanuit diverse beleidsdomeinen en verschillende beleidsniveaus.
Volgende stap in vereenvoudiging GLB
De Europese Commissie beloofde begin dit jaar een aantal vereenvoudigingspakketten – de zogenaamde Omnibuspakketten. Woensdag kwam ze met een nieuw vereenvoudigingspakket voor het GLB, een nieuwe reeks vereenvoudigingen na het eerste pakket vorig jaar in navolging van de boerenprotesten.
