"We brengen smaak en gezondheid samen in een fles"
Wie is Danny Massoels?
Danny Massoels uit Nieuwerkerken is fruitteler in hart en nieren. Na een ongelukkige val met rugletsel als gevolg veranderde zijn kijk op het leven. Zonder opvolger in het vizier, verkocht hij het grootste deel van zijn gronden en ging hij een nieuwe uitdaging aan. Hij dook in de wereld van gezondheid en startte samen met zijn vrouw Kathleen met het produceren van natuurlijke sappen. Het is zijn doel om mensen bewuster te maken over de impact van voeding op hun gezondheid.
Wat begon als een manier om zijn eigen gezondheid terug in handen te nemen, groeide uit tot een nieuwe passie. Danny wil mensen inspireren om bewuster om te gaan met wat ze eten en drinken. Met zijn ervaring als teler en gezondsheidsconsulent heeft hij een unieke kijk op hoe bodemkwaliteit, voeding en welzijn met elkaar verbonden zijn.
Hoe ontdekte je je passie voor gezondheid?
“Ik heb altijd heel hard gewerkt en nam zelden vrije tijd. Na mijn val besefte ik dat ik mijn leven en mijn bedrijf anders moest aanpakken. Ik wilde mijn lichaam meer rust geven en het zo goed mogelijk versterken, beginnende bij mijn voeding. In 2019 begon ik aan een vierjarige opleiding tot voedings- en gezondheidsconsulent. Tijdens die opleiding leerde ik meer over de invloed van voeding op het lichaam. Ik verkocht mijn gronden en hield 3 ha over om me te richten op het maken van gezonde, natuurlijke sappen zonder toegevoegde suikers of bewaarmiddelen. Dat doen we onder de naam 't Kadeeke.”
Je zag plots de vele mogelijkheden van fruitsappen?
“Ik besefte tijdens de opleiding plots hoe een rijke en gezonde bodem rechtstreeks in verbinding staat met onze voeding en ons lichaam. Zo ontdekte ik dat kriekensap ontstekingen remt, jichtklachten kan verlichten, én de slaap bevordert dankzij het natuurlijke melatonine. Ook de andere fruitsoorten dragen hun steentje bij aan onze gezondheid. Wij telen momenteel krieken, appelen, peren en bessen die we verwerken in onze sappen. Wat ook belangrijk is, is dat onze sappen vrij zijn van toegevoegde suikers, aspartaam, kleurstoffen en bewaarmiddelen, en bevatten veel mineralen, vitaminen en antioxidanten.
Gezonde voeding kan veel gezondheidsproblemen voorkomen en medicijngebruik sterk verminderen. Eerst was het ons idee om puur kriekensap op de markt te brengen, ondertussen maken we al 13 verschillende soorten – vaak combinaties van fruit – die elk hun eigen gezondheidsvoordelen hebben. De verkoop verloopt nog wat stroef. Het zou leuk zijn om onze sappen nog verder te verdelen, want wie proeft is meteen enthousiast.”
Ik wil mensen begeleiden naar een gezondere levensstijl.
Waarom is de bodem zo belangrijk voor jou?
“Een gezonde vrucht begint bij een gezonde bodem. Alles wat de plant opneemt, komt uiteindelijk ook in het fruit én de mens terecht. Daarom werk ik bewust aan een rijke en levende bodem. Ik gebruik gesteentemeel om de mineralisatie op gang te brengen en zorg ervoor dat het bodemleven – de bacteriën die voor die omzettingen zorgen – optimaal blijft functioneren. Waterhuishouding en temperatuur spelen daar ook een grote rol in. Als de bodem verarmt, verarmt ook het voedsel. En dat voelen we in onze gezondheid. Zoals Sonja Kimpen zei: je bent wat je eet, maar ook wat je plant heeft gegeten.”
Wat zijn je toekomstplannen?
“Hoewel ik al 56 jaar ben, wil ik nog niet stoppen. We zijn bezig met het aanplanten van zwarte bessen en vlierbessen voor onze sappen. Daarnaast geef ik lezingen en bied ik voedingsadvies aan mensen die gezonder willen leven. Mijn doel is om mensen bewust te maken van de invloed van voeding op hun gezondheid en hen te begeleiden naar een gezondere levensstijl.”
Wie?
Danny Massoels (56) uit Nieuwerkerken is fruitteler en gezondheidsconsulent. Samen met zijn vrouw Kathleen produceert hij natuurlijke sappen die het lichaam weerbaarder maken tegen kwaaltjes.
Toekomstdromen?
Danny hoopt zijn kennis en ervaring te blijven inzetten om mensen bewust te maken van het belang van gezonde voeding voor een gezond lichaam. Daarnaast zou hij graag zijn sappen nog verder verdelen.
Waarom lid?
Danny is reeds sinds 1996 lid van Boerenbond omdat hij er terecht kan met vragen over ingewikkelde thema’s. Ook van de ledenvoordelen maakt hij graag gebruik.

De 5%-maatregel, niet zo simpel als het lijkt
Om te peilen naar hoe onze leden-melk- en -vleesveehouders staan ten opzichte van deze zogenaamde 5%-maatregel, stuurde Boerenbond eind vorige maand een enquête uit.
Boeren maaien nog vooraleer het gras pollen kan vormen
In een recente studie wordt bemesting genoemd als de oorzaak voor meer hooikoorts. In de praktijk wordt er tijdig gemaaid of begraasd, nog voor het gras bloeit en dus pollen verspreidt.
Grachtenkaart op de lange baan geschoven
Nieuwe einddatum is 30 november 2029

"Passie voor witloof die niet te beschrijven valt" (+video)
Elke De Roos en haar man Wim De Valck zijn de vierde generatie grondwitlooftelers aan beide kanten van de familie. De passie voor het product zit dus diep in hun DNA.

Vlaams actieplatform CRCF bundelt krachten tegen klimaatopwarming
Met de oprichting van dit actieplatform wil de Vlaamse overheid de uitrol stimuleren van koolstofverwijdering in Vlaanderen.
Laat jouw stem horen voor administratieve vereenvoudiging
Vlaanderen zet in op administratieve vereenvoudiging en het verminderen van regeldruk én maakt werk van rechtszekere en robuuste vergunningen. Bezorg jouw concrete voorstellen aan Boerenbond!
Verplicht digitaal gewasbeschermingsmiddelenregister vanaf 2026
In afwachting van een aanpassing aan de Europese uitvoeringsverordening vraagt Boerenbond uitstel tot 1 januari 2030.
Wacht niet met vaccineren tegen blauwtong
De vaccinatiecampagne loopt. Volgens minister Clarinval gaven de producenten de garantie dat er voldoende dosissen beschikbaar zullen zijn om de runderen en schapen voor juni te vaccineren.