Menu

Blije dieren, blije boer

Terug naar Onderwerpen

In dit onderwerp

Blije dieren, blije boer
Minder uit dit onderwerp

Met de campagne ’Blije dieren, blije boer’ vraagt Boerenbond aandacht voor de inspanningen die veetelers dag in, dag uit doen om het welzijn van hun dieren te garanderen. Landbouwers dragen al eeuwen zorg voor het welzijn van hun dieren, want als het goed gaat met de dieren in de stal, levert dat ook voor hen arbeidsvreugde op. Dus blije dieren, blije boer!

De dierlijke vakgroepen van Boerenbond erkennen de prioriteit van dierenwelzijn en hebben hun fiat gegeven aan de uitwerking van een roadmap voor dierenwelzijn, met daarin onder meer een versterkt opleidings- en vormingsprogramma voor onze leden. Met de checklist die je vind in vier brochures (varkens, melkvee, vleesvee, braadkippen en legkippen) kan je aan de slag op jouw bedrijf.

Wie trots is op zijn stiel, toont respect voor elk dier! Wij verwachten een correcte en eerlijke behandeling van onze dieren en waardering voor onze sector. Alleen wanneer iedereen doet wat hij moet doen, met respect voor mens en dier, kan onze sector trots en vol vertrouwen werken.

Meer informatie

Thema's: