Zet de boer niet BOTWEG aan de kant!

Wij voeren campagne onder de titel ‘Zet de boer niet botweg aan de kant’. Het is tijd voor dialoog, respect en echte oplossingen. Onze sector biedt al jarenlang een uitgestoken hand aan, het is nu of nooit voor het beleid om deze eindelijk eens te grijpen.
Botweg_ontwerp_kim

De voorbije weken werd duidelijk hoe de ontevredenheid en onrust van landbouwers over de hele Europese Unie is omgeslagen in actiebereidheid. Teleurstelling en onzekerheid maakte ook in Vlaanderen plaats voor de duidelijke vraag voor verandering. Het gevoel ‘genoeg is genoeg’ overheerst en brengt landbouwers van overal in Vlaanderen, Wallonië en Europa op straat.

Nu of nooit!

Wij voeren campagne onder de titel ‘Zet de boer niet botweg aan de kant’. Het is tijd voor dialoog, respect en echte oplossingen. Onze sector biedt al jarenlang een uitgestoken hand aan, het is nu of nooit voor het beleid om deze eindelijk eens te grijpen.

5 na 12

Of willen we nog meer (jonge) boeren verliezen en afhankelijk worden van het buitenland om toegang te blijven hebben tot voedsel? Het is vijf na twaalf. Zet de boer niet botweg aan de kant.

Drie duidelijke vragen aan overheden

Advies
Stop met te veel regelgeving

Stop met onze boeren te overladen met regels.

De kalenderlandbouw is daar het mooiste voorbeeld van. Onze boer kan pas bemesten en zaaien als het weer en de bodem het toelaat.

advies 2
Betaal een eerlijke prijs

Als we onze boeren extra inspanningen opleggen dan moeten ze daar ook een eerlijke prijs voor betalen.

En als de consument het verschil met minder duurzame producten van elders in de wereld niet wil betalen, en we kunnen onze markt niet afschermen tegen de invoer van die producten is er maar één oplossing: een structurele en eerlijke financiering voor al die geleverde extra inspanningen.

advies 3
Nood aan rechtszekerheid

Onze boeren hebben nood aan rechtszekerheid.

Als zij duurzaam investeren gaat dat over afschrijvingen op lange termijn. Zij zijn dan ook niks gebaat met vergunningen die op elk moment kunnen worden aangevochten en met regelgeving die voortdurend verandert?

dfd

Steun onze actie!

Maak gebruik van ons campagnemateriaal. En draag onze actie mee uit!

Campagne #botweg op de voorjaarskoersen

Op de voorjaarskoersen Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen, Scheldprijs en Brabantse Pijl voeren we actie in het kader van onze botweg-campagne. 

Met deze actie willen we heel Vlaanderen wijzen op het belang van sterke, lokale voedselproductie. “Dat is enkel mogelijk als onze boeren gehoord worden door beleidsmakers en zij het respect krijgen dat ze verdienen. Boeren willen hoopvol de toekomst tegemoet maar zitten met zorgen over rechtszekerheid, de hoge regellast en een fair inkomen”, zegt Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens. “Boeren zorgen voor ons prachtige landschap en het eten op ons bord. Supporter dus niet alleen voor de coureur maar ook voor de boer. Ook zij zijn flandriens om te koesteren.”

nnj
jnnj
njjn
jnjn
jnnj

Installaties #botweg in heel Vlaanderen

Van Aalter tot Maaseik, van Ieper tot Herentals: in alle windstreken van Vlaanderen duiken borden op van de campagne Zet de boer niet botweg aan de kant.
Lokale acties 'Zet de boer niet botweg aan de kant' in heel Vlaanderen
jnjn
gbgb