Hulp bij invullen verzamelaanvraag
Begin goed voorbereid aan het voorjaar. Wat komt er kijken bij het invullen van je verzamelaanvraag en hoe werkt de Agri-lens app? Het voorjaar betekent niet alleen veldwerk maar ook papierwerk. De verzamelaanvraag is hierbij een essentieel document. Aangezien de verzamelaanvraag van groot belang is om je premies te laten uitbetalen is een goede voorbereiding nodig. Het kan je immers veel geld opleveren. Maar elk jaar opnieuw is het een serieuze klus.
Doe je het zelf of laat je de aangifte door iemand anders invullen ? In beide gevallen is het belangrijk om te weten waar je allemaal rekening mee moet houden. In 2025 zijn er terug verschillende zaken aangepast. Daarom is een opfrissing van de regels die dit jaar van toepassing zijn geen overbodige luxe. Zoals elk jaar zijn er ook nu weer nieuwigheden en aanpassingen aan het loket en in de toepassing van de regels.
Online vorming en twee fysieke sessies
Om je hierbij als Boerenbondlid te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je goed voorbereid je aanvraag kunt indienen, organiseren we een webinar en enkele fysieke vormingen.
Webinar verzamelaanvraag en Agri-lens App
Tijdens deze online sessie leggen we op een praktische manier uit waar je welke informatie in de verzamelaanvraag kunt vinden. Specifieke aandacht gaat uit naar het aangeven van beschermingsstroken, duurzame technieken en ecoregelingen. Daarnaast lichten we toe hoe je bepaalde bewijsstukken kunt bezorgen aan het Agentschap voor Landbouw en Zeevisserij met behulp van de Agri-lens app. Deze vorming gaat digitaal door op donderdagavond 27 maart 2025 om 20.00 uur.
Fysieke Vorming: Begeleiding bij invullen verzamelaanvraag
Naast het webinar organiseren we ook twee fysieke momenten waar je onder begeleiding van consulenten je verzamelaanvraag kan invullen. Tijdens deze sessies kun je vragen stellen en krijg je hulp bij eventuele problemen.
Data en locaties:
- 31 maart 2025 van 13.30 uur tot 16.30 uur – Provinciaal kantoor Oost-Vlaanderen
- 3 april 2025 van 13.30 uur tot 16.30 uur – Provinciaal kantoor West-Vlaanderen
Deze fysieke vormingen vinden plaats in kleine groepen van maximaal 25 personen.
Inschrijven en meer informatie
Deelname aan zowel het webinar als de fysieke vormingen is gratis, maar inschrijven is verplicht via: boerenbond.be/vorming . Voor meer informatie kan je contact opnemen met Karolien Vermeulen via karolien.vermeulen@boerenbond.be.
Boeren maaien nog vooraleer het gras pollen kan vormen
In een recente studie wordt bemesting genoemd als de oorzaak voor meer hooikoorts. In de praktijk wordt er tijdig gemaaid of begraasd, nog voor het gras bloeit en dus pollen verspreidt.
Code geel voor waterschaarste
Gelet op het droge weer en de beperkte verwachte neerslag voert de CIW Adviesgroep Droogte code geel in.

Grachtenkaart op de lange baan geschoven
Nieuwe einddatum is 30 november 2029

Passie voor witloof die niet te beschrijven valt
Elke De Roos en haar man Wim De Valck zijn de vierde generatie grondwitlooftelers aan beide kanten van de familie. De passie voor het product zit dus diep in hun DNA.

Vlaams actieplatform CRCF bundelt krachten tegen klimaatopwarming
Met de oprichting van dit actieplatform wil de Vlaamse overheid de uitrol stimuleren van koolstofverwijdering in Vlaanderen.
Laat jouw stem horen voor administratieve vereenvoudiging
Vlaanderen zet in op administratieve vereenvoudiging en het verminderen van regeldruk én maakt werk van rechtszekere en robuuste vergunningen. Bezorg jouw concrete voorstellen aan Boerenbond!
Verplicht digitaal gewasbeschermingsmiddelenregister vanaf 2026
In afwachting van een aanpassing aan de Europese uitvoeringsverordening vraagt Boerenbond uitstel tot 1 januari 2030.
Wacht niet met vaccineren tegen blauwtong
De vaccinatiecampagne loopt. Volgens minister Clarinval gaven de producenten de garantie dat er voldoende dosissen beschikbaar zullen zijn om de runderen en schapen voor juni te vaccineren.