Menu

AB InBev schenkt water aan landbouw

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
Concreet kunnen landbouwers vanaf 1 juli elke dag met hun tankwagen in de brouwerijen van Stella Artois in Leuven en Hoegaarden water ophalen en ermee hun akkers beregenen.

Bron: AB InBev

AB InBev voorziet al enkele jaren op rij gezuiverd brouwerijwater voor de groendienst van Leuven voor de bloemen, planten en bomen tijdens de zomermaanden. Door de hoge nood aan water en de impact van de droogte op de landbouw, heeft AB InBev beslist om de komende periode nog een versnelling hoger te schakelen. Concreet kunnen landbouwers vanaf 1 juli elke dag met hun tankwagen in de brouwerijen van Stella Artois in Leuven en Hoegaarden water ophalen en ermee hun akkers beregenen. In totaal goed voor 20 miljoen liter water voor de landbouwsector. AB InBev werkt samen met Boerenbond om de ophaling logistiek mogelijk te maken. “Als antwoord tegen de waterschaarste namen de landbouwsector en Boerenbond al verscheidene initiatieven om spaarzaam watergebruik te stimuleren zoals waterbuffering, druppelirrigatie en het verbeteren van de bodemkwaliteit … Ook constructieve partnerschappen zoals met AB InBev zijn mooie voorbeelden van een slim en efficiĆ«nt waterbeheer waar uiteindelijk iedereen beter van wordt”, zegt Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker.

Boerenbond zal mee de ophaling via het contact met haar leden faciliteren. Met de hulp van Fevia Vlaanderen, de federatie van de Vlaamse voedingsindustrie, heeft AB InBev op korte termijn de noodzakelijke toelatingen weten te verkrijgen van de Vlaamse overheid. Dankzij de zogenaamde grondstofverklaring verzekert AB InBev de landbouwers dat ze het brouwerijwater perfect kunnen gebruiken voor hun akkers. AB InBev heeft de ambitie om nog deze zomer de waterophaling ook mogelijk te maken in de brouwerij in Jupille bij Luik.

Via deze link kan je je inschrijven om water op te halen:

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: 
Sector: