Op de agenda van de sectorvakgroep Groenten

In dit dossier verzamelen we de verslagen van alle vergaderingen van de sectorvakgroep Groenten.
dfd

De nieuw samengestelde sectorvakgroep groenten. Op het fotomoment waren enkele leden verontschuldigd.

Dirk Boeren (voorzitter, Deurle)), Willem Derynck (Ardooie), Herman De Langhe (Zwijndrecht), Kris Glorie (ondervoorzitter, Duffel), Eric Jansen (Bommershoven), Johan Magnus (Merchtem), Rony Neyens (Aartrijke), Raf Quirijnen (Loenhout), Stijn Sarens (Steenhuffel), Hilde Tijskens (Grote Brogel), Johan Van Bulck (Putte), Stefan Van Craen (Lier), Mieke Vandaele (Passendaele), Koen Verhoest (afgevaardigde hoofdbestuur, Hooglede), Filip Verlae (Izegem) en Pieter Van Oost (adviseur plantaardige productie). (Foto Studio Boerenbond)

Voorzitter Dirk Boeren
bg
Wie ben ik?

Ik baat samen met mijn vrouw een bedrijf van vollegronds groenten in open lucht uit. Specialisatie: verschillende alternatieve slasoorten, prei en pompoenen. Ook onze zoon Jan werkt halftijds mee op het bedrijf. Onze producten worden verhandeld via de BelOrta-veiling in Sint-Katelijne-Waver. Meer weten? www.versesla.be 

Wat is mijn motivatie?

Eerst en vooral is het de passie voor ons beroep: alles zien groeien en leven op het ritme van de natuur. Een stem kunnen zijn voor de tuinders binnen de structuren en daar buiten. Dossiers mee in een richting duwen die vooral praktisch haalbaar moeten zijn voor ons tuinders (niet altijd haalbaar). Streven naar haalbare administratie zodat iedereen kan volgen. Toekomst proberen geven aan de jongere generaties. Ik vind het bijvoorbeeld niet normaal dat jonge tuinders zich moeten afvragen of ze al dan niet gek zijn als ze een bedrijf overnemen. Dat moet gewoon evident zijn dat dit mogelijk is. We spreken over onze voedselvoorziening in al zijn diverse vormen.