Podcast

Boerenbond podcasts: De stem van Boerenbond, Over-Later, agroEUconnect

Al onze podcasts zijn beschikbaar op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Als je je abonneert op ons kanaal in je favoriete podcast-app, krijg je automatisch een melding wanneer er een nieuwe aflevering verschijnt. Veel luisterplezier!

Podcast De stem van Boerenbond

De stem van Boerenbond

De podcast De stem van Boerenbond is een tweewekelijkse podcast. Telkens nodigen we een expert uit om te komen toelichten hoe de vork nu precies in de steel zit in zijn of haar vakgebied in de Vlaamse land- en tuinbouw. De experts doen dat op zo een manier dat met name wie weinig tot niks afweet van de land- en tuinbouwsector in Vlaanderen veel zal kunnen bijleren. Journalist Liesbet Corthout stelt de vragen. 

Hieronder kan je telkens de nieuwe aflevering vinden. De volgende aflevering zal verschijnen op 27 maart.

agroEUconnect podcast

agroEUconnect

Nog even geduld...

Podcast OverLater

Over-Later

Als begeleider bij familiegesprekken zitten we met het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging op de eerste rij om emoties die bij een overnameproces komen kijken vast te stellen. Heel vaak komen dezelfde vragen, gevoelens, bedenkingen en frustraties terug.

Bedrijfsopvolging en samenwerking zijn thema’s waarover mensen niet zo gemakkelijk getuigen. Over de gemakkelijke, positieve zaken natuurlijk wel, maar we willen dieper graven en de ‘rauwe’ emoties er ook tussen steken. Daarom hebben we de verhalen die vaak terugkomen verzameld, geanonimiseerd en laten inspreken door ‘acteurs’ die op een vrije manier de getuigenissen vertellen. Zo kunnen twijfels, angsten en ergernissen zonder remmingen worden verteld, zonder het risico dat er op iemands tenen wordt getrapt.

Over-Later aflevering 3

Familiale bedrijfsopvolging in een land- of tuinbouwbedrijf is geen sinecure. In deze podcast van het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging gaan we dieper in op de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Dit is aflevering 3, met als thema de familie in het familiebedrijf.

Beluister op Spotify
Beluister op Apple Podcasts
Beluister op Google Podcasts

Podcast OverLater
OverLater.jpg

Over-Later aflevering 2

Familiale bedrijfsopvolging in een land- of tuinbouwbedrijf is geen sinecure. In deze podcast van het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging gaan we dieper in op de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Dit is aflevering 2, met als thema samenwerken over de generaties heen.

Beluister op Spotify
Beluister op Apple Podcasts
Beluister op Google Podcasts

Podcast OverLater
OverLater.jpg

Over-Later aflevering 1

Familiale bedrijfsopvolging in een land- of tuinbouwbedrijf is geen sinecure. In deze podcast van het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging gaan we dieper in op de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Dit is aflevering 1.

Beluister op Spotify
Beluister op Apple Podcasts
Beluister op Google Podcasts

Podcast OverLater
OverLater.jpg