Hoe de vork in de steel zit

De tijd waarin iedereen wel een boer in zijn familie of vriendenkring had, ligt al even achter ons. Vandaag wordt er vooral veel over de landbouwers gesproken, maar weinig mét hen. Hoog tijd dus om de sector even voor te stellen. Want achter elk cijfer zit een uniek familiebedrijf. Over de kerncijfers van onze Vlaamse land- en tuinbouw maakten we een interessante brochure, met daarin een overzicht van wat onze landbouw vandaag voorstelt. We brengen ook heel veel cijfermateriaal. Eerlijk én begrijpbaar.
Boeren, die zijn drie keer per dag broodnodig

Onze planeet telt intussen al meer dan 8 miljard mensen en de wereldbevolking blijft maar groeien. Eén ding hebben we allemaal gemeen: we hebben voldoende en gezond voedsel nodig.

Gelukkig zijn onze Vlaamse boeren wereldtop in het duurzaam produceren daarvan! Eigenlijk doet elke Vlaamse boer aan stadslandbouw, want hij produceert voedsel op een beperkte oppervlakte en doet dat bovendien op een uiterst duurzame manier.

Om dat te kunnen blijven doen, zijn er wel twee dingen broodnodig voor Vlaamse land- en tuinbouwers: bedrijfszekerheid en een eerlijke prijs voor hun product. Oh ja, en af en toe een schouderklopje natuurlijk.

In deze brochure willen we de Vlaamse land- en tuinbouw niet verdedigen, want dat is niet nodig. Wie de cijfers en feiten bekijkt, ziet meteen dat de sector enorm sterk bezig is. We willen de landbouw wel uitleggen en dichterbij de Vlaming brengen. En dat op een overzichtelijke, laagdrempelige manier.

Want boeren, die zijn drie keer per dag broodnodig.

Lode Ceyssens, voorzitter Boerenbond.

dfd

Voorzitter Lode Ceyssens over de Vlaamse land- en tuinbouw(cijfers)

gbg
Hoe de vork in de steel zit

In de brochure die je hieronder kunt downloaden maar ook gratis kunt bestellen, focussen we op verschillende thema's.

  1. Even kennismaken
  2. De weg van ons voedsel
  3. De beste van de klas
  4. Meer voor minder
  5. Moeder, waarom boeren wij?

Hieronder vind je de brochure.

Onze FACTCHECK

Met Boerenbond zetten we ons dagelijks in voor de belangen van onze leden. Een van de manieren waarop wij dit doen, is door factchecking. Dit betekent dat wij informatie en quotes die over de land- en tuinbouw in Vlaanderen circuleren, nagaan op juistheid en betrouwbaarheid. Dit is belangrijk omdat onze land- en tuinbouw, en dus ook onze leden, vaak onderwerp is van controversiële discussies en het is van belang dat de juiste informatie wordt verspreid. Door te factchecken, kunnen we met Boerenbond een bijdrage leveren aan een weloverwogen en verantwoorde discussie over onze duurzame en innovatieve land- en tuinbouw en de rol die deze speelt in onze samenleving. In onze nieuwe brochure ‘Hoe de vork in de steel zit’ vertellen we al het verhaal van onze Vlaamse land- en tuinbouw op een begrijpbare en eerlijke manier. Op regelmatige basis ‘factchecken’ we hier op onze website een aantal quotes en stellingen.