Menu

Marktberichten

Marktberichten

Terug naar Kenniscentrum

Prijzen buitenland

Prijzen buitenland: Frankrijk: 1,99 euro/kg levend (week 10), Italië: 1,93 euro/kg levend (week 12), Spanje: 1,95 euro/kg levend (Madrid, week 12). Prijs Rungis: 5,50 euro/kg geslacht (week 11).

Biggenprijzen sputteren

Ondanks de goede vraag naar biggen, blijven de Belgische biggenprijzen sputteren. We stellen hoe dan ook vast dat de Belgische noteringen steeds meer achterblijven ten opzichte van de buitenlandse noteringen, waar de prijzen de laatste weken voortdurend stappen omhoog hebben gezet.

Beter gevoel in de markt

De voorbije weken werd er in de Belgische slachthuizen veel geslacht en ook deze week houden de slachterijen een goed slachtritme aan.

Belgische noteringen lopen achter op buitenland

Ondanks de goede vraag naar biggen, lopen de Belgische noteringen steeds meer achter ten opzichte van het buitenland.

Minder slachtdagen door carnaval

De varkensmarkten zijn in de ban van carnaval en dan valt er in verschillende slachthuizen in Duitsland en Nederland een slachtdag weg.

Lichte plus

De eiermarkten blijven het goed doen. Er is een goede stemming op de markt en de noteringen kunnen de stijgende lijn aanhouden. De vraag naar scharreleieren blijft goed doorlopen terwijl het aanbod vrij constant blijft. De noteringen vertonen dan ook een lichte plus.

 

Goede vraag naar biggen

Er blijft een goede vraag naar biggen en het tekort op de markt tekent zich momenteel meer en meer af. Ondanks de goede vraag naar biggen gaan de noteringen maar met kleine stapjes omhoog.

Graanmarkt kijkt voorzichtig vooruit

In de voorbije maand februari namen de graanprijzen een serieuze duik. Zowel in de Europese Unie als in Rusland en Oekraïne wordt vastgesteld dat het graan zeer goed de winter heeft doorstaan. In Frankrijk is men intussen begonnen met de inzaai van zomergraan.

 

Noteringen ongewijzigd

Na de prijsverhoging van vorige week blijven de noteringen deze week ongewijzigd.

Overanderde Deinzenotering

Het aanbod aan levende kippen is deze week wat groter dan vorige week, maar er is een goede vraag naar levende kuikens.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10