Op de agenda van de sectorvakgroep Melkvee

In dit dossier verzamelen we de verslagen van alle vergaderingen die dit jaar zullen plaatsvinden.
fvv

De nieuw samengestelde vakgroep melkvee. Op het fotomoment waren enkele leden verontschuldigd.

Rianne Covens-Van Tilburg (Bercht), Jonathan De Cock (Wolvertem), Jos Dobbels (Kortemark), Gert Geraerts (Bree), Gert Godrie (Essen), Bart Jochems (Vlimmeren), Johan Logghe (Gistel), Gino Nollet (ondervoorzitter, Veurne)), Patrick Ortmann (Eupen), Peter Smeets (Grote-Brogel), Filip Van Beneden (Bassevelde), Dirk Van De Keere (voorzitter, (Lochristi), Steven Van Der Looveren (Nazareth), Katleen Van Gastel (Loenhout), Steven Van Hecke (Maldegem), Pieter Van Looveren (Wuustwezel), Dirk Vandecandelaere (Wervik), Bart Vanderstraeten (Merchtem), Guy Vandepoel (lid hoofdbestuur) en Roel Vaes (adviseur rundvee). (Foto Studio Boerenbond)

Voorzitter Dirk Van De Keere
gbg
Wie ben ik?

Mijn vrouw en ik baten sinds 1988 een gespecialiseerd melkveebedrijf in Lochristi uit. In 2013 is onze zoon Thomas mee in het bedrijf gestapt, sinds kort ook zijn vrouw Liselot. De voorbije decennia is ons bedrijf altijd gegroeid in functie van de beschikbare arbeid. Op het veld telen we enkel ruwvoergewassen voor ons rundvee.

Wat is mijn motivatie?

Ik ben al 25 jaar lid van de provinciale vakgroep Rundvee en al 20 jaar lid van de sectorvakgroep Melkvee. Mijn gedreven voor de melkveesector is dan ook zo uitgesproken dat ik ben blij om te mogen mee discussiëren over onderwerpen in de melkveehouderij. Vijf jaar geleden kon ik de stap naar het voorzitterschap zetten en dat engagement zet ik nu ook graag de komende bestuursperiode verder. Ondertussen ben ik ook voorzitter van MilkBE en zal vanaf nu ook de melkveesector vertegenwoordigen in het Hoofdbestuur van Boerenbond.