fgf
25 nov

Klimaatroadshow toont haalbare klimaatoplossingen

53 deelnemers bezochten drie West-Vlaamse landbouwbedrijven.
dfd
15 nov

EFUA ontwikkelt nieuwe typologie voor stadslandbouw

De typologie werd ontwikkeld door onderzoekers van Universiteit Wageningen en Aeres Hogeschool Almere.
fgf
09 nov

Paul en Steyn Weymeersch combineren boomkwekerij met bier brouwen

Steyn Weymeersch uit Wetteren nam de boomkwekerij van zijn vader Paul over. Paul brouwt en verkoopt nu eigen bieren.
brandveiligheid
08 nov

Land- en tuinbouw met stip brandgevoeligste sector

Uit de analyse van cijfers over industriebranden bij vier West-Vlaamse hulpverleningszones blijkt dat de land- en ...
d
Members only
03 nov

Bijverdienen als korteketenondernemer: VLIF-gevolgen?

Korteketenondernemers zetten meer en meer in op niet-landbouw activiteiten. Heeft dat VLIF-gevolgen?
dcd
03 nov

Discussieer mee over peulvruchten voor humane consumptie

Op het provinciaal kantoor van Boerenbond Oost-Vlaanderen houden we op maandag 21 november een infoavond.
njjn
25 okt

Innovfest toont hoe clusters innovatie ondersteunen

Begin deze week tekenden meer dan 300 bedrijven present in Technopolis (Mechelen) voor de eerste editie van InnovFest.
gbg
21 okt

Naar meer variatie in voeding, onder meer plantaardige eiwitten

Het event ‘Minder vlees met meer variatie’ van Foodservice Network België zoomde in op dit thema.
gbg
21 okt

Hoe stel je je bedrijf/idee voor aan een professionele partner?

Op woensdag 26 oktober om 20 uur organiseert het Steunpunt Korte Keten een webinar rond ondernemen.
gb
Members only
19 okt

Hoevetoerisme op maat van ieders ambitie

Boerenbond organiseerde een inspiratietrip rond hoevetoerisme. Doen wat je wil en aankan, is het devies.
gbg
Members only
12 okt

Ondernemen zit fruittelers Luc Billens en Lea in de genen

Het koppel ontvangt al vele jaren kinderen op hun fruitteeltbedrijf. Korte keten is ook een van hun verkoopskananalen.
fvf
12 okt

Studenten jongleren met eiwitrijke gewassen in de proefkeuken

We daagden studenten UCLL/KU Leuven uit om nieuwe 'voeding' te bedenken op basis van gele erwt, lupine en/of haver.