P3_fyto

Iemand met een fytolicentie P3 Distributie en voorlichting professioneel gebruik mag de middelen voor professioneel gebruik verdelen, verkopen en er advies bij geven.

Bovendien mag een houder van een fytolicentie P3 ook voorlichting geven in het kader van de fytolicentie en dit zowel in de opleidingen als in de bijscholingen.

Een houder van een fytolicentie P3 mag uiteraard ook de middelen voor professioneel gebruik zelf toepassen, aankopen en bewaren. Een fytolicentie P3 laat de houder immers toe ook de taken uit te voeren van iemand met een fytolicentie NP, P1 en P2.

Data en locaties

We bieden de cursus Fytolicentie P3 enkel online en in dagformule aan.

De lesmomenten zijn maandagvoormiddag (8u30 - 12u30) en -namiddag (14u00 - 16u00), woensdagvoormiddag (8u30 - 12u30) en -namiddag (14u00 - 16u00) en vrijdagvoormiddag (8u30 - 12u30).

Heb je de start van de cursus gemist? Zet je dan zeker op de interesselijst. We contacteren je dan met startdatum voor een volgende cursus.

  Locatie Sector Lesdagen Start    

Najaar
2023

Dagcursus, online alle sectoren elke ma, woe en vr 25/11/2024- 05/02/2025 Meer info Inschrijven
 

Heb je interesse om deze cursus op een ander moment te volgen? Zet je dan hier op de interesselijst voor deze cursus. Je vindt de interesselijst onderaan het keuzelijstje van de P3 cursus.

 

 

Meer informatie over deze opleiding:

Wat mag je verwachten in deze cursus?

Tijdens deze opleiding van 120 uur leer je hoe gewasbeschermingsmiddelen werken en waarom je bepaalde middelen beter wel/niet gebruikt. Met welke voorzorgsmaatregelen moet je rekening houden? Wat zijn de mogelijkheden van geïntegreerde bestrijding? Per sector worden teeltspecifiek de meest voorkomende onkruiden, ziekten en plagen overlopen.

Tijdens de opleiding komen volgende onderwerpen aan bod:

  • wetgeving
  • oorzaken van schade aan gewassen
  • gewasbescherming en gewasbeschermingsmiddelen
  • risico’s bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen
  • correct gebruik van gewasbeschermingsmiddelen
  • websites en apps
  • eerste hulp bij vergiftiging
  • toegepaste gewasbescherming bij voornaamste ziekten en plagen

De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijke en mondelinge test. Slaag je voor beiden, dan krijg je, na administratieve afhandeling van de cursus door AgroCampus en de overheid, een attest waarmee je jouw fytolicentie kan aanvragen.

Wat is de voertaal van deze cursus?

Al onze lessen en de bijhorende examens worden gegeven in het Nederlands. Een voldoende kennis van de Nederlandse taal is dus noodzakelijk. Heb je hierover een vraag, neem dan contact via vorming@boerenbond.be of telefonisch op 016 28 61 10. 

Wat kost deze cursus?

Prijs op aanvraag via info@agrocampus.be. Deze cursus komt in aanmerking voor de kennisportefeuille landbouw en de KMO-portefeuille.

Voor reguliere werknemers, arbeiders en bedienden, uit de sectoren tuinbouw (PC 145), parken en tuinen (PC 145.04), landbouw (PC 144) en technische land- en tuinbouwwerken (PC 132) betaalt Eduplus voor de dagcursussen de volledige opleidingskost en de loonkost terug voor de uren dat de medewerker cursus volgt. Als werknemer uit een van bovenstaande sectoren kan je dus GRATIS deze opleiding volgen. Wil je hiervan gebruik maken? Duid het dan zeker aan bij je inschrijving.