p1 fyto

Iemand met een fytolicentie P1 Assistent professioneel gebruik mag middelen voor professioneel gebruik toepassen, zij het enkel onder het gezag van iemand met een fytolicentie P2 Professioneel gebruik of P3 Distributie en voorlichting professioneel gebruik.

Data, locaties en inschrijvingen

We bieden de opleiding fytolicentie P1 zowel fysiek als online aan. Al onze P1 cursussen zijn in dagformule. Inschrijven voor de cursus van je voorkeur kan via de inschrijvingslink bij elke cursus.

FYSIEK en ONLINE
locatie lesdagen van tot data    
Roeselare dinsdag en woensdag 8u30 17u00 28 en 29 jan 2025 Meer info Inschrijven
Destelbergen dinsdag en woensdag 8u30 17u00 4 en 5 feb 2025 Meer info Inschrijven
Sint-Katelijne-Waver dinsdag en woensdag 8u30 17u00 28 en 29 jan 2025 Meer info Inschrijven
Diest dinsdag en woensdag 8u30 17u00 11 en 12 feb 2025 Meer info Inschrijven
Sint-Truiden dinsdag en woensdag 8u30 17u00 28 en 29 jan 2025 Meer info Inschrijven
Online dinsdag en woensdag 8u30 17u00 25 en 26 feb 2025 Meer info Inschrijven
Online dinsdag en woensdag 8u30 17u00 25 en 26 mrt 2025 Meer info Inschrijven
Wil je de cursus op een ander moment volgen, zet je dan op de interesselijst voor deze cursus. De interesselijst vind je achter de link inschrijven onderaan het lijstje van de basisopleidingen fytolicentie P1.

Meer informatie over deze opleiding:

Wat mag je verwachten in deze cursus?

Tijdens deze opleiding van 16 uur komen volgende onderwerpen aan bod:

  • Wetgeving
  • Gewasbeschermingsmiddelen
  • Risico's bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen
  • Correct gebruik van gewasbeschermingsmiddelen
  • Toegepaste gewasbescherming bij voornaamste ziekten en plagen

De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijke test, af te leggen op een locatie van de Vlaamse overheid. Slaag je voor deze test, dan krijg je, na de administratieve afhandeling van de cursus door AgroCampus en de overheid, een attest waarmee je jouw fytolicentie kan aanvragen.

In het Nederlands of ...

Al onze lessen en de bijhorende examens worden gegeven in het Nederlands. Een voldoende kennis van de Nederlandse taal is dus noodzakelijk. Heb je hierover een vraag, neem dan contact via vorming@boerenbond.be of telefonisch op 016 28 61 10.

Vanaf het  voorjaar van 2025 bieden we deze cursus ook op maat aan voor anderstaligen!

Nu ook voor anderstaligen!

Vanaf het voorjaar van 2025 bieden we ook de basisopleiding fytolicentie P1 aan voor anderstaligen. De lessen worden gegeven door een Nederlandstalige lesgever en worden simultaan vertaald. Deze opleiding zal al zeker aangeboden worden met vertaling naar het Pools en Roemeens, maar bij voldoende vraag zijn ook andere talen mogelijk. 

We maken deze cursus zo veel als mogelijk op maat. Dat betekent dat je via dit aanmeldformulier als werkgever kan aangeven hoeveel van je medewerkers deze cursus wensen te volgen, in welke taal en in welke periode van het jaar. We nemen dan met jou contact op met een concreet aanbod op jouw maat.

De extra kost voor de vertaling bedraagt 200,00 euro per deelnemer bovenop het inschrijvingsgeld. Deze kost wordt apart aangerekend en gefactureerd, want kan niet ingebracht worden bij Eduplus. 

Wat kost deze cursus?

Het inschrijvingsgeld voor deze cursus is 420,00 euro.

Deze cursus komt in aanmerking voor de kennisportefeuille landbouw en de KMO-portefeuille.

Voor reguliere werknemers, arbeiders en bedienden, uit de sectoren tuinbouw (PC 145), parken en tuinen (PC 145.04), landbouw (PC 144) en technische land- en tuinbouwwerken (PC 132) betaalt Eduplus voor de dagcursussen de volledige opleidingskost en de loonkost terug voor de uren dat de medewerker cursus volgt. Als werknemer uit een van bovenstaande sectoren kan je dus GRATIS deze opleiding volgen. Wil je hiervan gebruik maken? Duid het dan zeker aan bij je inschrijving.