Boerenbond lanceert podcastreeks over land- en tuinbouw

17 mei 2023

In de podcast ‘de Stem van Boerenbond’ wordt er tweewekelijks een interessant onderwerp uit de land- en tuinbouwsector uitgediept.

Het verhaal van onze Vlaamse voedselproductie heeft heel wat facetten en het is niet altijd simpel om die allemaal op een duidelijke en toegankelijke manier aan de Vlaming te vertellen. Om consument en product dichter bij elkaar te brengen, startte Boerenbond met de podcastreeks ‘De Stem van Boerenbond’.

“Van de kostprijs van ons eten tot de risico’s van dierziekten en de rol van Europa, we gaan geen onderwerp uit de weg”, vertelt Liesbet Corthout, journalist bij Boerenbond. Elke aflevering ontvangt ze een expert ter zake en gaat ze met hem of haar in gesprek. “Ik ben zelf geen boerendochter of landbouwspecialist en vind het dus heel belangrijk dat deze podcast laagdrempelig genoeg is. Er is zoveel te vertellen, en op deze manier kunnen we een heel breed publiek aan te spreken.”

agroEUconnect: landbouw en Europa

Wie niet vies is van wat extra verdiepende inhoud kan ook de maandelijkse Boerenbond-podcast ‘AgroEUconnect’ uitproberen. Hierin neemt landbouwjournalist Jacques Van Outryve je mee in het hoe en waarom van de Europese invloed op land- en tuinbouw. 

De podcasts ‘de Stem van Boerenbond’ en ‘AgroEUconnect’ zijn te beluisteren in je favoriete podcast-app onder het kanaal van Boerenbond.

Bron: Boerenbond.