P3_fyto

Iemand met een fytolicentie P3 Distributie en voorlichting professioneel gebruik mag de middelen voor professioneel gebruik verdelen, verkopen en er advies bij geven.

Bovendien mag een houder van een fytolicentie P3 ook voorlichting geven in het kader van de fytolicentie en dit zowel in de opleidingen als in de bijscholingen.

Een houder van een fytolicentie P3 mag uiteraard ook de middelen voor professioneel gebruik zelf toepassen, aankopen en bewaren. Een fytolicentie P3 laat de houder immers toe ook de taken uit te voeren van iemand met een fytolicentie NP, P1 en P2.

Data en locaties

We bieden de cursus Fytolicentie P3 enkel online en in dagformule aan.

De lesmomenten zijn maandagvoormiddag (8u30 - 12u30) en -namiddag (14u00 - 16u00), woensdagvoormiddag (8u30 - 12u30) en -namiddag (14u00 - 16u00) en vrijdagvoormiddag (8u30 - 12u30).

  Locatie Sector Lesdagen Start    
Voorjaar
2025
Dagcursus, online alle sectoren elke ma, woe en vr   Meer info Inschrijven
  De cursus start van zodra er voldoende deelnemers zijn.
 

Heb je interesse om deze cursus op een ander moment te volgen? Zet je dan hier op de interesselijst voor deze cursus. Je vindt de interesselijst onderaan het keuzelijstje van de P3 cursus.

 

 

Meer informatie over deze opleiding:

Wat mag je verwachten in deze cursus?

Tijdens deze opleiding van 120 uur leer je hoe gewasbeschermingsmiddelen werken en waarom je bepaalde middelen beter wel/niet gebruikt. Met welke voorzorgsmaatregelen moet je rekening houden? Wat zijn de mogelijkheden van geïntegreerde bestrijding? Per sector worden teeltspecifiek de meest voorkomende onkruiden, ziekten en plagen overlopen.

Tijdens de opleiding komen volgende onderwerpen aan bod:

  • wetgeving
  • oorzaken van schade aan gewassen
  • gewasbescherming en gewasbeschermingsmiddelen
  • risico’s bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen
  • correct gebruik van gewasbeschermingsmiddelen
  • websites en apps
  • eerste hulp bij vergiftiging
  • toegepaste gewasbescherming bij voornaamste ziekten en plagen

De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijke en mondelinge test. Slaag je voor beiden, dan krijg je, na administratieve afhandeling van de cursus door AgroCampus en de overheid, een attest waarmee je jouw fytolicentie kan aanvragen.

Wat is de voertaal van deze cursus?

Al onze lessen en de bijhorende examens worden gegeven in het Nederlands. Een voldoende kennis van de Nederlandse taal is dus noodzakelijk. Heb je hierover een vraag, neem dan contact via vorming@boerenbond.be of telefonisch op 016 28 61 10. 

Wat kost deze cursus?

Voor de Basisopleiding Fytolicentie P3 bedraagt het inschrijvingsgeld 2500,00 euro. 

Deze cursus komt in aanmerking voor de kennisportefeuille landbouw en de KMO-portefeuille.