Op de agenda van de sectorvakgroep Pluimvee

In dit dossier verzamelen we de verslagen van alle vergaderingen van de sectorvakgroep Pluimvee die dit jaar zullen plaatsvinden.
fvfv

De nieuw samengestelde sectorvakgroep pluimvee. Op het fotomoment waren enkele leden verontschuldigd.

Geert Albers (Eine), Bart Bax (Weelde), Heidi Colman (Zomergem), John Debaene (Geluwe), Christophe Decroos (Leisele), Paul Geens (Wortel), Geert Laureys (voorzitter, Lokeren), Jan Lippens (Keiem), Patrick Nijst (Lanaken), Frans Smets (ondervoorzitter, Kasterlee), Herman Van Oeckel (Kasterlee), Ludo Vanhoef (Maaseik), Renaat Vanrolleghem (Geluwe), Nicolaas Verstrynge (Watervliet), Guy Vandepoel (lid hoofdbestuur) en Wouter Wytynck (adviseur dierlijke veredeling). (Foto Studio Boerenbond)

Voorzitter Geert Laureys
bgbg
Wie ben ik?

Het bedrijf in Lokeren, dat ik samen met mijn vrouw uitbaat, is een leghennenbedrijf. Dit betekent dat de productie van eieren het hoofddoel is. Het bedrijf werd ooit door mijn grootvader opgericht zodat ik derde generatie legpluimveehouder ben. We produceren zowel kooi- als scharreleieren voor de consumptie. Deze eieren worden geleverd aan drie verschillende afnemers die zich in België en in Nederland bevinden. Daar worden de eieren ofwel gesorteerd voor binnenlandse handel en grootwarenhuizen, ofwel gekookt en verkocht als gekookt ei, ofwel gebroken in industriële brekerijen die er ei-producten van maken. Naast twee legsites hebben wij ook een eigen opfoksite waar de leghennen worden opgekweekt van ééndagskuiken tot volwassen leghen, waarna deze worden overgeplaatst naar onze legstallen.

Wat is mijn motivatie?

Ik denk dat de sectorvakgroep een heel belangrijke taak heeft in het verdedigen van onze sector. Steeds meer problemen en bedreigingen komen op ons af. Het is dan ook van het grootste belang dat sectorvakgroep onze belangen zo goed mogelijk blijft vrijwaren. Ik hoop dat ik als voorzitter, steunend op mijn kennis en ervaring, hier zo veel mogelijk kan aan bijdragen.