Webinar e-invoicing
Members only
28 mrt

WEBINAR. Wat is e-invoicing en hoe werkt het?

Vanaf 1 januari 2026 wordt de gestructureerde elektronische factuur verplicht voor quasi alle handelingen tussen Belgische ondernemingen (B2B). Ook voor landbouwers geldt die regeling (ook voor btw-forfaitairen). Maar wat is e-invoicing nu precies en hoe werkt het systeem? Hoe zorg je ervoor dat je op 1 januari 2026 in orde bent? Bij wie kan je terecht en waar vind je meer informatie?
Webinar MAP7
Members only
28 mrt

WEBINAR. Het MAP-meetnet in Vlaanderen

Boerenbond kaart al geruime tijd aan dat een evaluatie van het MAP-meetnet dringend nodig is. Landbouwers moeten op een eerlijke manier kunnen geëvalueerd worden. De evaluatie van het MAP-meetnet is dan ook een onderdeel van het MAP 7 akkoord. Minister Brouns heeft aangekondigd om dit op korte termijn uit te voeren.
IDC
Members only
25 mrt

Sterke monitoring fundament onder PRRS-bestrijding

Frank en Ann Van Dijck-Christianen uit Weelde gebruiken samen met hun dierenarts DGZ-biggenmonitor om PRRS op te volgen.
Vlif innovatie
21 mrt

Deadline VLIF innovatie: wil je nog hulp bij nalezen?

VLIF-innovatieaanvragen moeten vóór 3 april binnen zijn. Wil je je dossier laten nalezen? Bezorg het ons snel!
Actuavergadering regio Oost
Members only
08 mrt

Actualiteitenvergadering Regio Oost

Gedurende de wintermaanden houden we u op de hoogte van de belangrijkste lopende dossiers via een maandelijks online actua-uurtje, ideaal om weer helemaal mee te zijn!

Fruitbedrijf Nickmans
Members only
27 feb

Demodag over batterijen bij perenteler Mark Nickmans

Mark installeerde een batterij om zijn koelcellen van duurzame energie te voorzien. Op 30 januari gingen we langs om een kijkje te nemen.
dfd
27 feb

Het potentieel van energiegemeenschappen

Energiegemeenschappen zijn samenwerkingen waarin onder meer boeren, burgers, kmo's, scholen en lokale overheden investeren in de energietransitie.
batterij
Members only
27 feb

Dossier: energieverbruik optimaliseren met een batterij

Steeds meer landbouwers investeren in hernieuwbare energie, maar de energieproductie is vaak niet optimaal afgestemd op het bedrijf. Een batterij kan een oplossing bieden.
batterij
24 feb

Batterij voor energieopslag: een slimme investering?

De energietransitie is in volle gang, en ook de landbouwsector blijft niet achter. Steeds meer landbouwers en tuinders investeren in zonnepanelen, windmolens of pocketvergisters om hun eigen energie op te wekken, maar hoe zorg je ervoor dat deze energie optimaal wordt benut?
Lunchdate wildbestrijding
Members only
20 feb

Waarom moet je wildschade blijven melden?

In dit webinar wordt een kort overzicht gegeven van de belangrijkste jachtregels en diersoorten die schade teweegbrengen aan landbouwgewassen. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op het belang van het melden van wildschade en de wijze waarop dit dient te gebeuren.