Welkom op de Boerenbondstand tijdens Werktuigendagen

12 september 2023

Op 23 en 24 september ben je ook weer welkom op de Boerenbondstand tijdens Werktuigendagen. Onze stand bevindt zich opnieuw aan de Maalderijstraat, vlak bij de kruising met de Kattedoornstraat.

Er staan steeds medewerkers klaar om te antwoorden op je vragen of voor een informele babbel bij een drankje. Op onze stand komen de 5 kerntaken van Boerenbond tot uiting: Boerenobnd behartigt, verbindt, adviseert, vormt en innoveert. Ook Landelijke Gilden is aanwezig in onze tent. Je kan bij hen terecht voor een gezellig plattelandspraatje én voor een fris plattelandsproduct. Bovendien krijg je een appeltje voor de dorst aangeboden.

Energie

We zetten het project Hyperfarm in de kijker. Dat onderzoekt de mogelijkheden om akkerbouw of fruit te combineren met energieproductie door middel van fotovoltaïsche panelen. Zowel de voordelen worden bekeken (energieproductie, bescherming tegen hagel, schaduw die de bodem langer vochtig houdt …) als de nadelen en hindernissen, bijvoorbeeld wat vergunningtechnisch mogelijk is.

Rijopleidingen AgroCampus

Je kan op de Boerenbondstand ook de lestractor met aanhangwagen bekijken, waarmee de praktijklessen voor het rijbewijs G worden gegeven. Medewerkers van AgroCampus zullen je met plezier uitleggen hoe je het rijbewijs G kan behalen, van het theorie- tot praktijkexamen. Je kan je ook ter plaatse inschrijven.

Werkers in aanneming

De mensen van Werkers willen vooral in de verf zetten dat ze dankzij hun agrarische achtergrond een betrouwbare partner zijn voor diverse aannemingswerken en sterk zijn in natuur- en groenbeheer, landschapsonderhoud en gladheidsbestrijding. De vennoten zijn ervaren land- en tuinbouwers die hun kennis en machines inzetten om aannemingsopdrachten uit te voeren.

De unieke bedrijfshulpverzekering van Werkers zorgt dat je in ruil voor een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage bij arbeidsongeschiktheid kan rekenen op een vervanger die jouw belangrijkste taken overneemt, en dat tegen een verlaagd sociaal uurtarief.

Groene Kring

Bij Groene Kring staat alles in het teken van ‘Zonder jonge boeren gaat het niet’. Je kan je laten ‘vereeuwigen’ in een lijst waaruit blijkt dat je de actie ondersteunt. Verder zullen medewerkers en vrijwilligers zowel op de stand als verspreid over heel de beurs stickers uitdelen met slogans die dezelfde boodschap extra in de verf zetten

Een blikvanger is de stand rond verkeersveiligheid, die kadert in het lopende project Verkeersveiligheid. Die is wat verderop te vinden (stand 121), aan het dreefje tussen de Maalderijstraat en de schoolhoeve. Je kan er in gesprek gaan met mensen van de verkeerspolitie. Ze willen sensibiliseren, en op die manier boetes maar toch vooral ongelukken voorkomen. Bijzondere aandachtspunten zijn uitzonderlijk vervoer, signalisatie en ladingzekering. Er valt zeker wat op te steken. Hoe moet je bijvoorbeeld palletten met prei vastzetten?