Jaarverslag Boerenbond & Landelijke Gilden

BB jaarverslag

2019 zal de geschiedenis ingaan als het jaar dat 2020 voorafging. Het jaarverslag van Boerenbond en Landelijke Gilden is, zoals vele andere jaarverslagen van bedrijven en verenigingen, geschreven in een periode waarin er een wereldwijde gezondheidscrisis woedt en de wereld er plots heel anders uitziet dan voorheen. Maar er zijn gelukkig nog zekerheden, en dat is dat onze boeren en tuinders blijven klaarstaan om ons te voorzien van vers, gezond en lokaal geproduceerd voedsel.

2019 was een jaar met ups en downs. We kregen te maken met heel wat moeilijke dossiers, waarvan er enkele ook in 2020 nog veel energie vragen. Maar we hebben ook kansen gekregen om een positieve boodschap naar buiten te brengen en het imago van de sector te verbeteren. Denk maar aan de aandacht die de Dag van de Landbouw heeft gekregen van het publiek en in de algemene pers, net als het bezoek van koningin Mathilde aan het landbouwbedrijf van de familie Lowet-Strauven en de vele initiatieven van de #Boerentrotsbeweging.

Met dit jaarverslag brengen we de meest opvallende gebeurtenissen en thema’s uit het 2019 van Boerenbond en Landelijke Gilden nog eens in kaart.

Met dit jaarverslag brengen we de hoogtepunten en wetenswaardigheden van 2019 nog eens in kaart.