Modernakis banner

Modernisation of Agriculture through more efficient and effective Agricultural Knowledge and Innovation Systems of kortweg modernAKIS wil de Europese lidstaten ondersteunen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun agrarisch kennis en innovatiesysteem (Agricultural Knowledge and Innovation System - AKIS) om zo alle individuele en organisatorische middelen te benutten die nodig zijn voor de transitie naar een duurzamere landbouw.

mAKIS

Hoe gaat dit project dat doen?

  1. 1000 actoren:  Om dat te realiseren zal modernAKIS een Europees netwerk van minstens 1.000 belangrijke AKIS-actoren opzetten: adviseurs, onderzoekers, landbouwers, beleidsmakers, enz. Deze ‘key AKIS actors’ zullen een sleutelrol spelen in de AKIS-systemen met als doel de modernisering van de Europese agrovoedingssector.
  2. Community of Practice’:  Het project zal bovendien in elke lidstaat ten minste één ‘Community of Practice’ oprichten, bestaande uit AKIS-actoren die voor verandering in hun land en/of regio kunnen zorgen.
  3. Digitale catalogus:  modernAKIS zal ook zorgen voor een uitgebreide digitale catalogus met nieuwe kennis en voor een toolbox met minstens 80 instrumenten en methoden om de AKIS-actoren te helpen bij het verbeteren van de kennisstromen en het ontwikkelen van een goed functionerend AKIS in hun land en/of regio, in overeenstemming met beleidsdoelstellingen zoals bv. de Green Deal, Farm2Fork en de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN.
Funded by the EU