Boeren Talenten Match - APloeg

BoerenTalentenMatch / APloeg wil boerenondernemers in de grote rand rond Antwerpen versterken in hun ondernemerschap en hen weerbaar maken voor een duurzame toekomst.

Bruggen tussen landbouwers en omgeving

Het project A-ploeg bouwt bruggen tussen landbouwers uit de nabije omgeving van Antwerpen en het levendige stadscentrum.

  • Via een dynamische Facebookgroep,
  • 3 innovatieve projecten
  • en enkele matchmakingevents,

    krijgen Antwerpse boeren de kans om hun netwerk te vergroten, verfrissende inspiratie op te doen, opportuniteiten te scheppen, win-win’s te creëren, samenwerkingen aan te gaan, ...

Landbouwers kunnen er bovendien voor kiezen in te stappen in een van de opportuniteiten die we selecteerden en zo echt aan de slag te gaan.

logo aploeg

Wat wil dit project realiseren?

1. Landbouwers versterken in hun ondernemerschap en hen weerbaar maken voor een duurzame toekomst, dat staat centraal in dit project: om gezamenlijk in te spelen op uitdagingen en kansen en zelfzeker de toekomst tegemoet te stappen, welke verwachtingen de maatschappij hen ook oplegt.
Daarnaast bieden we boeren de kans om in te stappen in 3 projecten en concreet aan de slag te gaan.

2. Netwerk vergroten via Facebookgroep
Via onze Facebookgroep leer je gelijkgestemde boeren en ondernemers kennen, wissel je ideeën uit en blijf je op de hoogte van het project A-ploeg. Ben je op zoek naar bepaalde diensten of producten? Plaats dan zeker een oproep in de groep. Vraag en aanbod vinden elkaar probleemloos in deze digitale ontmoetingsruimte, al dan niet met een zetje van onze matchmakers.

3. Samenwerken via Smaakbeurzen
Op onze smaakbeurzen stellen we boeren en ondernemers uit de horeca- en verwerkingssector aan elkaar voor. Landbouwers krijgen er de ruimte om hun producten en bedrijf te presenteren. Daarnaast organiseren we een aantal speeddates zodat boeren laagdrempelig in contact kunnen komen met de juiste ondernemers. Wil je deelnemen? Neem contact op!

4. Aan de slag in een Actietraject
Het voorbije jaar selecteerden we drie opportuniteiten waarmee landbouwers uit de omgeving van Antwerpen hun producten op een vernieuwende manier kunnen vermarkten. Binnen die drie projecten gaan we nu intensiever aan de slag: we zetten de ideeën van onze boeren en ondernemers om in realiteit en brengen samen lokale landbouwproducten tot in het hart van ’t Stad.

Projectinfo

Programma

PDPO

Periode

1-1-2020 - 30-6-2023

Meer info

a-ploeg.be

PDPO Antwerpen