POSETRON BV werd opgericht op 29/06/2018 met als doel een rol te spelen in de energietransitie, met de focus op energieopslag. We zagen de problematiek rond de huidige opbouw van de elektriciteitsnetten.

Met name dat men wil overstappen van centrale gecontroleerde productie van elektriciteit naar decentrale ongecontroleerde productie. Zonder energieopslag en energiemanagement is deze energietransitie niet realiseerbaar!

Energieplatform

Omdat het beheren van energie steeds belangrijker wordt, besluiten we in 2021 om te starten met het bouwen van een energieplatform. Dit platvorm stelt de gebruikers in staat om merk overkoepelend eenvoudig energiestromen te monitoren en toestellen aan te sturen.

Integrator van energieopslag- en energiemanagement oplossingen

Posetron is niet alleen invoerder, maar ook integrator van energieopslag- en energiemanagement oplossingen, en dit voor de gehele Benelux. Met meer dan 55 professionele projecten in de land- of tuinbouw gerealiseerd in België kunnen we dan ook stellen dat we nodige expertise hebben opgebouwd in de sector. Door de continue evolutie in energievoorziening op de landbouwbedrijven, stellen we dan ook vast dat geen enkel bedrijf gelijk is. Elk heeft zijn uitdagingen. Het is voor ons dan ook zeer belangrijk om elk project afzonderlijk op een realistisch manier te benaderen. Gaande van een haalbaarheidssimulatie tot de uiteindelijke uitvoering en naservice. We merken hier dat dit niet altijd over een leien dakje gaat, maar het vinden van een gepaste oplossing is dan ook steeds het doel. Het is vooral een samenwerking, vaak met meerdere partijen, die leidt tot een goede duurzame oplossing.

Het einddoel is dat onze klanten terug baas worden over hun eigen energiefactuur, door hun energieonafhankelijkheid te verhogen en te zorgen dat de gelijktijdigheid van eigen hernieuwbare energie te optimaliseren. Zo maken we de bedrijven van nu klaar voor de toekomst.

posetron
posetron

Op de foto's zie je een 100kW hybrideomvormer waar POSETRON rechtstreeks op DC (gelijkspanning) 100kWp zonnepanelen koppelt, gecombineerd met een batterijcapaciteit van 253kWh.

Banner posetron