‘YOUNG, WILD & TREE’ maakt jongeren warm voor sier- en bomenteelt

10 maart 2022

AVBS, dé sierteelt- en groenfederatie van Boerenbond, en Belbex, de vereniging van boomkwekerijexporteurs, lanceren een campagne om jongeren warm te maken voor het vak van kweken en verhandelen van bomen en sierplanten.

"We hebben deze campagne gestart om meer jongeren aan te trekken richting de boomkwekerijsector. Er zijn voor hen heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan in de bomen- en sierteeltsector als medewerker, teeltleider, productieleider, bediende", stellen de organisatoren.

Kansen in een sector

Nieuw bloed en interesse vanuit de jonge doelgroep is niet alleen broodnodig, maar het biedt ook kansen in een sector die een steeds belangrijkere rol inneemt in de maatschappij. “Het vergroenen van steden en het laten groeien van bomen wordt in de huidige klimaatsituatie nog belangrijker. Hiervoor hebben we jonge mensen nodig die hun kennis competent willen inzetten voor onze sector", zegt Lucien Verschoren, voorzitter boomtelers van AVBS.

In een brandnieuw project werd er hiervoor samenwerking gestart met de Artevelde Hogeschool in Gent. Een team van 3 studenten ontwikkelden een studieproject om jongeren via de sociale media op een uitnodigende manier kennis te laten maken met het werk op een boomkwekerij.

De campagne ‘Young, wild & tree’ loopt tot en met 4 mei via de Instagramprofielen ‘Young, wild & tree’ en ‘Jong Sierteeltgeweld’. Via sociale media wordt, met teasers en korte filmpjes, de boomkwekerijsector gepromoot bij de jongeren. Vier jongeren die actief zijn in diverse bedrijven in de boomkwekerijwereld komen hierbij aan bod en spelen op deze manier ambassadeur voor de sector.

Groeiende en bloeiende boomkwekerijsector

‘We willen meer jonge mensen warm maken om aan de slag te gaan in de groeiende en boeiende boomkwekerijsector. Het is tenslotte de mooiste job ter wereld', zegt Lucien Verschoren, voorzitter van de Boomtelers AVBS.

Meer info:

- Lucien Verschoren, voorzitter boomtelers AVBS lucien.verschoren@telenet.be - 0496/98.64.39.

- Jan Vancayzeele, AVBS-consulent boomkwekerij AVBS jan.vancayzeele@avbs.be - 0476/91.01.36.