Welkom op Dag van de Landbouw op zondag 18 september 2022!

Op zondag 18 september vindt de 40ste editie van ‘Dag van de Landbouw’ plaats. Dit jaar zetten 51 zeer uiteenlopende land- en tuinbouwbedrijven in heel Vlaanderen hun deuren open voor het grote publiek.

De bezoeker krijgt op deze unieke opendeurdag zo de kans om de sector direct vanop het erf te ontdekken. Een ideale uitstap voor het hele gezin!

Sinds 1982

Sinds 1982 vindt telkens op de derde zondag van september ‘Dag van de Landbouw’ plaats. Jaarlijks trekt deze dag zo’n 100.000 bezoekers en ook dit jaar knallen we er samen met onze boeren en tuinders weer tegenaan.

Van de 51 deelnemende bedrijven is er geen één gelijk. Het zijn zeer uiteenlopende familiebedrijven. De ene boer(in) is gebeten door technisch vernuft, de ander zet een generatielange traditie verder. Het zijn specialisten en vakmensen die zorgen voor ons lokaal voedsel, met innovatie en met respect voor water, bodem, lucht en uiteraard de dieren!

Wil jij graag ontdekken wat de melk van Jerseykoeien nu anders maakt? Hoe ziet de hopteelt eruit? Geniet je graag van een glaasje Vlaamse wijn en een bakje aardbeien of zijn je kinderen dol op geitjes? Je hebt het allemaal op ‘Dag van de Landbouw’, tegen het prachtige decor van velden, boomgaarden, bloementuinen en boerderijen.

“In Vlaanderen hebben we een land- en tuinbouwsector van topklasse. Hun producten hebben bovendien de laagste ecologische voetafdruk ter wereld”, zegt Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens. “Onze boeren en tuinders zorgen voor voedsel voor mens en dier. Het belang van die lokale voedselproductie moeten we naar waarde schatten – zeker in de huidige hoogst onzekere context. Boeren produceren niet enkel voedsel, sierplanten en bomen, ze zorgen voor tal van andere zaken: energie van eigen bodem, ons karakteristiek landschap, biodiversiteit en een ruimte voor recreatie en zorg.”

Ruben Van Gucht

Via onze sociale media en website kan je eveneens Dag van de Landbouw beleven. Daarnaast kan je ook afstemmen op Radio 2 voor een blik achter de schermen van de deelnemende bedrijven. Dit jaar zal sportpresentator en -journalist Ruben Van Gucht zijn laarzen aantrekken en verslag uitbrengen vanop een aantal boerderijen.

Meer informatie vind je op onze website en je kan ons volgen op Facebook en Instagram.

Meer info: Vanessa Saenen, gsm 0475 55 55 25, vanessa.saenen@boerenbond.be.