Dankzij Boerenbond passeert elke voorjaarskoers via de #Botweg

Ook dit voorjaar zullen Boerenbond en zijn leden in het oog springen tijdens de voorjaarskoersen. Onze boodschap ‘Zet de boer niet botweg aan de kant’ zal maar liefst bij vijf iconische koersparcours te zien zijn in het landschap. Zo vragen we op een positieve manier aandacht voor het belang van lokale voedselproductie en de onmisbare rol van landbouwers. De actie start op zondag 24 maart met Gent-Wevelgem en eindigt op maandag 20 mei met de Ronde van Limburg.

De lente staat voor de deur en dus is het tijd voor de voorjaarskoersen. Duizenden Vlamingen kijken thuis of langs het parcours naar de flandriens die het beste van zichzelf geven op het Vlaamse platteland, een boerenlandschap pur sang. Opvallend dit jaar is dat ze tijdens elke koers langs dezelfde weg zullen rijden: de #Botweg!

Boerenbond plaatst immers bij vijf iconische koersen een opvallende visual langs het parcours met de boodschap ‘Zet de boer niet botweg aan de kant’. Met deze actie willen we heel Vlaanderen wijzen op het belang van sterke, lokale voedselproductie. “Dat is enkel mogelijk als onze boeren gehoord worden door beleidsmakers en zij het respect krijgen dat ze verdienen. Boeren willen hoopvol de toekomst tegemoet maar zitten met zorgen over rechtszekerheid, de hoge regellast en een fair inkomen”, zegt Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens. “Boeren zorgen voor ons prachtige landschap en het eten op ons bord. Supporter dus niet alleen voor de coureur maar ook voor de boer. Ook zij zijn flandriens om te koesteren.”

Start van actie op flank van de Kemmelberg

De actie wordt op gang getrapt langs het parcours van Gent-Wevelgem op 24 maart en wel op de flank van de Kemmelberg, een locatie waar landbouw en natuur hand in hand gaan. Je vindt de visual aan de kruising van de Kemmelberg met de Lokerstraat met GPS-coördinaten 50°46'50.4"N 2°48'06.5"E. Deze visual en de tractoren die er zullen verzamelen zullen mooi tot hun recht komen op de vele luchtbeelden die gemaakt worden tijdens de wedstrijd.

Onze actie krijgt een vervolg tijdens Dwars door Vlaanderen (27 maart), de Ronde van Vlaanderen (31 maart), de Scheldeprijs (3 april) en de Brabantse Pijl (10 april). We laten voor elke koers weten waar je onze visual precies kan vinden. Na afloop van elke wedstrijd zorgen we voor heel wat beeldmateriaal dat je hier kan downloaden. Hier vind je ook de precieze locatie van de actie tijdens de volgende voorjaarskoersen.