Boerenbond zomerstages voor politici 2021

04 aug
Na een coronapauze in 2020 herneemt Boerenbond dit jaar zijn zomerstages voor parlementsleden, ministers en voorzitters van politieke partijen.

Met deze zomerstages willen we bruggen slaan tussen de politiek en onze bedrijven. De stages geven politici de kans om de diversiteit, het ondernemerschap en de innovaties in de land- en tuinbouwsector te verkennen en actief in dialoog te gaan met onze land- en tuinbouwers over beleidsdossiers. 

Afgaand op de onmiddellijke en massale respons op de uitnodiging voor de zomerstages, wordt dit initiatief ook dit jaar opnieuw een voltreffer. Niet onlogisch want voedselproductie is een strategische sector die ook voor politici interessant is. Velen van hen werken op dossiers die direct te maken hebben met land- en tuinbouw. De jaarlijkse zomerstages van Boerenbond geven de deelnemers – en dat zijn zowel de politici als de boeren – de kans om elkaar en elkaars werk beter te leren kennen. Tijdens de stage zullen de politieke deelnemers meewerken op diverse land- en tuinbouwbedrijven in heel Vlaanderen. Er zal ongetwijfeld ook genoeg tijd overblijven om grondig ideeën uit te wisselen met de boeren en tuinders.

“Ieder jaar stellen we vast dat de interesse in de politieke zomerstages weer groot is: en dat zowel aan de kant van de politieke genodigden als aan de kant van de land- en tuinbouwers zelf. Verschillende parlementsleden nemen bijna jaarlijks deel. Geen wonder want de land- en tuinbouwsector blijft een boeiende sector die beweegt, ontwikkelt en steeds nieuwe antwoorden zoekt op vragen en trends uit de markt en uit de maatschappij. Een stage op een van de bedrijven biedt unieke inzichten en ervaringen die verrijkend kunnen zijn bij het dagelijkse werk van de deelnemende politiekers.”, zegt Sonja De Becker, voorzitter van Boerenbond. “We wensen alle deelnemers een productieve en leerrijke zomerstage.”