Boerenbond op de Werktuigendagen

23 sep

Op 25 en 26 september zal Boerenbond opnieuw aanwezig zijn op de Werktuigendagen in Oudenaarde. Op de Boerenbondstand (standnummer 103) ontdek je meer over onze nieuwe hoffelijkheidscampagne en over een aantal van onze innovatieprojecten zoals ‘Bio Zoekt Boer’ en ‘Carbon Farming’.

Hoffelijkheidscampagne

Op het terrein van de Werktuigendagen kan je de tent van Boerenbond en Landelijke Gilden vinden in de Maalderijstraat, vlak bij de kruising met de Kattendoornstraat. Dit jaar kunnen bezoekers er – naast veel sfeer en gezelligheid opsnuiven – ook onze laatste hoffelijkheidscampagne ontdekken. Deze campagne roept plattelandsbewoners, recreanten en land- en tuinbouwers op om wederzijds begrip te hebben voor elkaars situatie. Thema’s zijn onder meer veilig verkeer, zwerfvuil vermijden en respect voor de teelten en vruchten van een ander.

Partners

Op de Boerenbondstand (standnummer 103) staan we samen met enkele van onze partnerorganisaties. Je kan er terecht voor een praatje met onze collega’s van AgroCampus, Boerennatuur Vlaanderen, Groene Kring en WERKERS.

De medewerkers van WERKERS in aanneming staan paraat om vragen rond agrarisch aannemingswerk te beantwoorden. Ze brengen enkele machines voor landschapsonderhoud mee. De medewerkers van Boerennatuur Vlaanderen, een organisatie waarvan Boerenbond een belangrijke partner is, weten heel wat te vertellen over landschaps- en natuurbeheer. Op de stand is er aandacht voor de thema’s water, landschap, bodem en biodiversiteit. Groene Kring wil op de Werktuigendagen vooral de sfeer en gemoedelijkheid van voor corona terugbrengen. Je bent er welkom voor een hapje en een tapje. Daarnaast is er een rad van fortuin waarmee je allerlei gadgets kan winnen. Tot slot heeft AgroCampus dit jaar aandacht voor het rijbewijs G. De lestractor wordt opgepoetst en zal aanwezig zijn op de stand.

Nieuwe verdienmodellen

Daarnaast kunnen bezoekers op de Boerenbondstand meer leren over twee van onze innovatieprojecten waaraan we veel belang hechten: ‘Bio zoekt Boer’ en ‘Carbon Farming’.
“Samenwerkingen rond natuur- en landschapsbeheer, de omschakeling naar bio en koolstofboeren (Carbon Farming) omhelzen we met de volste overtuiging.”, onderstreept Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker. “Deze initiatieven laten niet alleen toe dat boeren – vanuit hun unieke positie – oplossingen bieden voor betere bodems, natuur en klimaat. Het geeft boeren daarboven ook kansen om sterke, nieuwe verdienmodellen aan te boren. Een win-win voor iedereen dus.”