Boerenbond kleurt op woensdag 12 april ook de Brabantse Pijl

11 april 2023

Nu de voorjaarsklassiekers uit de wielersport in volle gang zijn, kijken duizenden Vlamingen elke koers opnieuw naar straffe flandriens die het Vlaamse platteland doorkruisen. Boerenbond en zijn leden grijpen die gelegenheid aan om ook de makers van dat landschap in de kijker te zetten: de Vlaamse boeren. Want de Vlaamse velden, da’s een boerenlandschap.

Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens geniet alvast van het wielervoorjaar: “Koers, dat is genieten van de renners én het prachtige Vlaamse landschap. En ook daar zorgen onze boeren voor. Zij zijn niet alleen producenten van lekker en duurzaam voedsel, zij zijn ook de architecten van het prachtige Vlaamse landschap waarvan we elke wedstrijd opnieuw van kunnen genieten. Koester dus niet alleen de koers, maar ook de Vlaamse boer.”

Langs het parcours van de Brabantse Pijl (woensdag 12 april) zorgen we voor een prachtige visuele boodschap die het belang van Vlaamse landbouw in de verf zet. Want lokale voedselproductie van topkwaliteit en aan de hoogste duurzaamheidseisen, daar heb je Vlaamse boeren voor nodig!

Tijdens de Brabantse Pijl zal er een koerstrui van 20 op 20 meter langs het parcours liggen. Deze grote grasmat draagt de boodschap ‘Ons landschap, uw voedsel, onze toekomst’ en zal woensdag gezelschap krijgen van heel wat tractoren. De visual ligt aan een landbouwperceel vlak langs landbouwbedrijf Hof ter Vaeren, Holstheide in Huldenberg. De GPS-coördinaten zijn 50.775678, 4.609890. Deze visual zal mooi tot zijn recht komen op de vele luchtbeelden die gemaakt worden tijdens de wedstrijd. 

Na afloop van elke wedstrijd zorgen we voor heel wat beeldmateriaal dat je via onze website kan downloaden.

Bron: Boerenbond.