Boerenbond kleurt de voorjaarskoersen

23 maart 2023

Boerenbond en zijn leden zetten de Vlaamse landbouw in de kijker tijdens vijf iconische voorjaarskoersen. De actie start op zondag 26 maart met Gent-Wevelgem en eindigt op woensdag 12 april met de Brabantse Pijl.

De voorjaarsklassiekers uit de wielersport staan weer voor de deur. Duizenden Vlamingen zullen de flandriens door het prachtige Vlaamse platteland zien rijden. Boerenbond en zijn leden grijpen die gelegenheid aan om ook de makers van dat landschap in de kijker te zetten: de Vlaamse boeren. De koersende Flandriens zorgen voor de koersen, de boerende Flandriens voor ons landschap en voedsel. Want de Vlaamse velden, da’s een boerenlandschap.

Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens kijkt alvast uit naar het wielervoorjaar: “Koers, dat is genieten van de renners én het prachtige Vlaamse landschap. En ook daar zorgen onze boeren voor. Zij zijn niet alleen producenten van lekker en duurzaam voedsel, zij zijn ook de architecten van het prachtige Vlaamse landschap waarvan we elke wedstrijd opnieuw van kunnen genieten. Koester dus niet alleen de koers, maar ook de Vlaamse boer.”

Langs het parcours van Gent-Wevelgem (26 maart), Dwars door Vlaanderen (29 maart), de Ronde van Vlaanderen (2 april), de Scheldeprijs (5 april) en de Brabantse Pijl (12 april) zorgen we voor een prachtige visuele boodschap die het belang van Vlaamse landbouw in de verf zet. Want lokale voedselproductie van topkwaliteit en aan de hoogste duurzaamheidseisen, daar heb je Vlaamse boeren voor nodig!

Op zondag 26 maart wordt de actie op gang getrapt met een koerstrui van 20 op 20 meter die langs het parcours van Gent-Wevelgem zal liggen. Deze grote grasmat draagt de boodschap ‘Ons landschap, uw voedsel, onze toekomst’ en ligt aan de Lettingestraat in Dranouter, tegenover vakantiehoeve Prinsenhof. De GPS-coördinaten zijn 50.768970, 2.787502. Deze visual zal mooi tot zijn recht komen op de vele luchtbeelden die gemaakt worden tijdens de wedstrijd. Een ontwerp van de wielertrui zie je op de foto.

Na afloop van elke wedstrijd zorgen we voor heel wat beeldmateriaal dat je hier kan downloaden. Hier vind je ook de precieze locatie van de actie tijdens de volgende voorjaarskoersen.