280 kinderen palmen melkveebedrijf Klaverhof Agten in

Wordt melk in een fabriek gemaakt? Waarom heeft een koe meer dan één maag? Is die scherpe lucht rond de boerderij giftig? Wat doet een boer eigenlijk allemaal? Boerenbond geeft leerlingen de kans om zelf op ontdekking te gaan, door samen met hen een kijkje te gaan nemen achter de schermen van een modern landbouwbedrijf.

“We zien dat er nog heel wat misvattingen bestaan over landbouwers en hoe ons voedsel geproduceerd wordt. Door kinderen een blik te geven achter de schermen van land- en tuinbouwbedrijven willen we daar verandering in brengen. Zo komen ze te weten hoe de vork in de steel zit en hoe boeren zich dag en nacht inzetten voor ons lokaal lekker voedsel.” Lode Ceyssens, voorzitter Boerenbond.

Vorig jaar was er een eerste editie van #BOOST in het Antwerpse Mol. Vandaag was het de beurt aan het Limburgse Pelt. Samen met de gemeente en de landbouwraad bezorgt Boerenbond bijna 300 leerlingen uit de plaatselijke lagere scholen een onvergetelijke dag. Gastheer – en vrouw zijn Bram Agten en Christine Boonen die samen aan de Grashoek in Pelt het melkveebedrijf Klaverhof Agten runnen.

Met een mix van leren, beleven en proeven willen we jongeren laten kennismaken met onze land- en tuinbouwsector. Naast een traditionele rondleiding voorzien we verschillende workshops en heel wat randanimatie. Het programma is niet alleen leerrijk, maar ook superleuk. We trakteren de kinderen op een lekker frietje en een hoeve-ijsje en sturen hen naar huis met een hoop mooie herinneringen en een welgevulde goodiebag. Kortom… de perfecte afsluiter van het schooljaar.

Volgend schooljaar trekt #BOOST opnieuw naar Mol, waar ze voor de tweede keer neerstrijken op de Breykenshoeve. Maar nu eerst… vakantie!