Samen met Cera bouwen we aan draagvlak voor de land- en tuinbouwsector

Boerenbond en Cera werken samen aan extra draagvlak voor land- en tuinbouw.

Samen slaan we de handen in mekaar om landbouw binnen de samenleving meer bekendheid en waardering te geven. Hierbij wordt aandacht geschonken aan de drie voornaamste ambities van Cera:

  • het nastreven van een solidaire samenleving zonder obstakels,
  • het bevorderen van warme en zorgzame buurten voor iedereen,
  • en het versterken van coöperaties met een breed gedragen draagvlak.

Boerenbond onderschrijft volledig deze ambities, en door middel van deze nieuwe samenwerking zal er bij Cera extra nadruk komen te liggen op het vergroten van de bekendheid en waardering voor een toekomstgerichte land- en tuinbouw, waarbij het creëren van een breed draagvlak centraal staat.

dfd

Cera en Boerenbond hebben een traditie van goede samenwerking te voordele van de lokale land- en tuinbouwsector. Zo stond Cera mee aan de basis van de vroegere vzw Innovatiesteunpunt, nu deel van Boerenbond, waarmee we investeren in een land- en tuinbouw van de toekomst.

"Coöperaties zit bovendien in ons gemeenschappelijk DNA. We kijken er naar uit om hier de volgende jaren samen met Cera aan te kunnen bouwen”,  zegt Lode Ceyssens, voorzitter van Boerenbond.

De roots van onze beide organisaties lopen voor een groot stuk gelijk. Met deze hernieuwde samenwerking kijken we vooral graag vooruit. De land- en tuinbouw zorgt niet alleen voor wat er dagelijks op ons bord ligt, het is ook een belangrijke motor voor industrie en handel. Naast de vele maatschappelijke uitdagingen waar de sector voor staat, kan de land- en tuinbouw ook mee zorgen voor een samenleving waar het voor iedereen goed is om te leven.

"We zien het allemaal als veel te vanzelfsprekend dat onze winkels vol liggen met goedkoop vers voedsel”, zegt Frederik Vandepitte, gedelegeerd bestuurder van Cera (sinds februari 2024). 

Lees ook: 'Cera-groep heeft een nieuwe CEO: Frederik Vandepitte' - Boer&Tuinder - 10 mei 2024

Frederik Vandepitte
cera
logo bb
Reclame
Welkom bij de warme Cera-familie: word nu vennoot

Nog tot en met 30 april 2024 zijn het ‘warme welkom weken’ bij Cera. Iedereen die voor 30 april Cera-vennoot wordt, ontvangt een welkomstgeschenk ter waarde van 30 euro. Met zo’n 400.000 enthousiaste vennoten noemt Cera zich de strafste en warmste coöperatieve familie van het land.

  • Uitzicht op dividend
  • 700 projecten steunen
  • Unieke kortingen en events
  • Welkomstgeschenk
dfd

We werken samen aan...

fgf

Samenleving zonder drempels​

Uitbouwen van acties rond kwaliteitsvolle tewerkstelling & opvang van kwetsbare groepen in land- en tuinbouw.

Vrouw en kind met groenten

Warme & zorgzame buurten

Boerenbond en Landelijke Gilden versterken de Cera-werking rond buurtpunten.

Twee mannen met doos appels

Breedgedragen coöperaties​

Coöperaties zijn en blijven een belangrijk deel van ons gemeenschappelijk DNA.

dfd

Dé Klimaatkoploper

Om duurzaamheid en innovatie te ondersteunen werken we samen aan een campagne rond klimaat.