Basisopleiding Fytolicentie P3 ONLINE

De fytolicentie is een certificaat van de federale overheid en verplicht voor iedereen die professioneel gewasbeschermingsmiddelen wil gebruiken, verkopen of er voorlichting over wil geven. Na het succesvol beëindigen van deze opleiding, ontvang je een attest waarmee je een fytolicentie P3 kan bekomen. Met een fytolicentie P3 mag u als professional gewasbeschermingsmiddelen gebruiken, verkopen en voorlichting geven.

Deze opleiding van 120 uur leer je hoe gewasbeschermingsmiddelen werken en waarom je bepaalde middelen beter wel/ niet gebruikt. Met welke voorzorgsmaatregelen je rekening moet houden en wat de mogelijkheden zijn van geïntegreerde bestrijding. Per sector worden de meest voorkomende onkruiden, ziekten en plagen overlopen. Deze opleiding wordt gegeven door lesgevers die expert zijn in het veld en bovendien kunnen stoelen op een ruime praktijkervaring. Tijdens de opleiding komen volgende onderwerpen aan bod: wetgeving, oorzaken van schade aan gewassen, gewasbescherming en gewasbeschermingsmiddelen, risico's bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, correct gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, websites en apps, eerste hulp bij vergiftiging en toegepaste gewasbescherming bij voornaamste onkruiden, ziekten en plagen. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijke en mondelinge test. Slaag je voor beiden, dan krijg je, na administratieve afwerking van de cursus door AgroCampus en de overheid, een attest waarmee je jouw fytolicentie kan aanvragen.

Organisator

Boerenbond Training & Opleiding Fyto

Contact

Gert Van de moortel

Email

vorming@boerenbond.be

Telefoon

016286110

Prijs

Deelnameprijs
0.00
De organisator komt tussen voor zijn leden in catering en/of didactisch materiaal voor
0.00

PRIJS OP AANVRAAG via vorming@boerenbond.be.

Voor de start van de cursus ontvang je nog een factuur per mail.

Om je inschrijving ook administratief helemaal te kunnen afwerken, hebben we nog een aantal bijkomende gegevens nodig. Vul daarom zeker het inschrijvingsformulier volledig in.

Inschrijfinfo

De cursus zal telkens plaatsvinden op maandag en woensdag van 8u30 tot 15u30 en op vrijdag van 8u30 tot 12u30.

European union logo