Dankzij Makita zal dé Klimaatkoploper kunnen werking met de nieuwe DCU 603 transporter. Wie elke dag met de kruiwagen aan de slag moet, kijkt zeker uit naar deze volledig geëlektrificeerde transporter. Met zijn meer dan 100 jaar ervaring in het ontwikkelen van machines voor de professionele gebruiker, is Makita zo de partner bij uitstek voor elke (land)bouwer.

De ervaring van Makita levert vakmannen krachtige machines die snel, veilig en comfortabel werken. De solide basis voor het Makitagereedschap zijn elektrische motoren, zowel op accu als op netstroom. Het bedrijf tracht bovendien ook duurzaam te zijn met aandacht voor het milieu. Daarom besloot het in maart 2022 om de productie van benzinemotoren te stoppen. Ondertussen breidt Makita zijn accuplatformen “CXT”, “LXT” en “XGT” steeds verder uit.

Voor elk wat wils

Met het groeiend aanbod accumachines vinden steeds meer bedrijven de weg naar elektrische oplossingen. Naast het gekende assortiment gereedschappen voor bouw, industrie en schoonmaak omvat het tuinassortiment van Makita o.a. kettingzagen, bosmaaiers, bladblazers, heggenscharen, grasmaaiers, sproeiers en nog veel meer.

Transporter op maat van de landbouw

Makita blijft innoveren, zoals nu ook met de nieuwe elektrische transporters (6-reeks) met 4 wielen. Deze blijken niet alleen interessant voor bouwplaatsen maar kunnen zeker ook efficiënt ingezet worden in veeteeltbedrijven en land-/tuinbouwbedrijven. Ze kunnen de leemte opvullen tussen de kleine (manuele) kruiwagen en de grotere machines met verbrandingsmotor. Ze zijn compact en wendbaar, ze stoten geen uitlaatgassen uit en maken geen lawaai waardoor ze perfect in afgesloten ruimten en in de omgeving van dieren gebruikt kunnen worden.

De transporters worden aangeboden in drie varianten: de DCU605 met een grote kunstof kuip in een vast kader, de DCU604 met een vlak (kantelbaar) metalen frame en het model DCU603 met een (kantelbare) laadbak. De DCU605 met de vaste kuip met inhoud van 250 l is ideaal om vloeistoffen of korrelig materiaal te vervoeren. De kuip heeft een volledig vlakke bodem en is voorzien van een afvoeropening. De machines worden aangedreven met 2x 18 LXT accu’s (36V), het zijn dezelfde betrouwbare accu’s als deze die in Makita’s powertools gebruikt worden. De rijsnelheid is 1,5 km/u, 3,5 km/u en 5,0 km/u en 1,0 km/u in achteruit. Beide voorwielen zijn aangedreven en hebben een V (tractor) profiel voor een optimale grip, ook op modderig terrein. De achteras kan balanceren waardoor ook op onefffen terrein alle wielen contact met de grond blijven houden. Het draagvermogen is 300 kg op vlakke ondergrond en 180 kg bij een helling tot 12°. De maximale hellingsgraad van het terrein is 26°. De machine is voorzien van twee schijfremmen vooraan en een veiligheidsrem die het achteruitrollen op een helling verhindert.

Makita transporter