Een windturbine kan een zeer zinvolle investering zijn voor land- en tuinbouwbedrijven. Doordat er ook productie is in de winter en ’s nachts is het een zeer complementair met zonnepanelen en kan er een goed financieel rendement behaald worden. De opbrengst is wel sterk afhankelijk van de lokale windsterkte, dus de locatie is zeer belangrijk. Een specifieke berekening per bedrijfssituatie is dus nodig. Een windturbine zorgt voor een lagere koolstofvoetafdruk, een lagere energiefactuur en een verhoogde zekerheid van stroomvoorziening en prijs.
Boerenbond heeft in 2023 een marktonderzoek gedaan naar kleine en middelgrote windturbines die geschikt zouden zijn voor onze streken. Met volgende kwaliteitsvolle partij(en) is een ledenvoordeel ontwikkeld. Krijg bij deze partners korting op het onderhoud van uw turbine(s) of installatie.

 

* De aanbieders rapporteren jaarlijks aan Boerenbond. Het doel is om een globaal zicht te krijgen op de investeringen in hernieuwbare energie van Vlaamse land- en tuinbouwers. Boerenbond wenst op geen enkele manier tussen te komen in de eventuele contractuele relaties met zijn leden. Boerenbond kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor de diensten verleend door de aanbieders. 

Laurens

Laurens Vandelannoote, energieconsulent, helpt je graag verder. Stuur een mail naar Laurens.Vandelannoote@boerenbond.be of bel 016 28 61 27. Advies nodig over energie op jouw bedrijf? Klik hier.