Digitaal energieloket

Het energieloket is een virtuele zitdag waar dat je elke week terecht kan met een aantal van jouw energievragen. We mikken hoofdzakelijk op energievragen die gaan over de rendabiliteit van technieken. We kunnen namelijk niet zoveel doen aan de marktprijs van elektriciteit en fossiele brandstoffen. Op het dossier energie vind je wel nog een aantal tips om je energiefactuur te optimaliseren.

Waarvoor kan je bij ons terecht? 

Als land- en tuinbouwbedrijf heb je wel invloed op hoeveel energie je moet aankopen van een energieleverancier. Daarom focussen we met het energieloket op de technieken die energie kunnen besparen, produceren, sturen of opslaan op je bedrijf.

Heb je vragen over:

  • Warmterecuperatie, ledverlichting, frequentie gestuurde ventilatie, pompen of compressoren.
  • Denk je aan zonnepanelen, windmolen, pocketvergister, warmtepomp of een zonneboiler?
  • Of heb je eerder interesse in een batterij op je bedrijf?
  • Wil je meer weten over energiecoöperaties of energiedelen?

Je kan bij ons terecht voor algemene info, een overzicht van de steunmaatregelen en een inschatting van de rendabiliteit van elke techniek.

Interessante ledenvoordelen

Daarnaast kunnen we dankzij de ledenvoordelen je ook meteen in contact brengen met een aantal mogelijke installateurs waar we goede ervaringen mee hebben.

Ga aan de slag met je stappenplan

Als afsluiter van de afspraak geven we je een stappenplan mee zodat je concreet aan de slag kan om het energiemanagement van jouw bedrijf te verbeteren.

 

Wil je advies? 

Maak een afspraak met een van onze energieconsulenten via:

  1. via de advieslijn 016286161
  2. mail naar advies@boerenbond.be
  3. boek meteen online een afspraak.

Het loket werkt uitsluitend op afspraak.  De kostprijs van het energieloket is 64 euro per half uur. (Excl BTW). Het eerste half uur is gratis.  De virtuele bijeenkomsten vinden plaats via Microsoft Teams.   Je hebt dus best een camera en microfoon tot jouw beschikking.