Beperk voedselverlies

Betreur je het dat een aanzienlijk deel van je product onbenut terugkeert naar het veld? Ben je ervan overtuigd dat jouw product nog meer potentieel heeft? Laten we dan samen op zoek gaan naar een praktische oplossing voor het beheer van reststromen en het minimaliseren van voedselverspilling binnen jouw bedrijf.

We brengen de reststromen gedetailleerd in kaart en onderzoeken welke preventieve maatregelen mogelijk zijn. Samen zoeken we naar alternatieve toepassingen voor de reststromen, zowel intern binnen je bedrijf als via nieuwe afnemers en samenwerkingsverbanden. We presenteren diverse oplossingen en geven uitgebreide toelichting bij elke mogelijke maatregel. Zo kan jij de oplossing kiezen die het beste aansluit bij jou en je bedrijf.

Door creatief na te denken over de bestemming van reststromen, kunnen nieuwe inkomstenstromen ontstaan. Een efficiënter reststroombeheer kan bovendien leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen. En uiteraard betekent minder verspilling ook een positievere impact op het milieu.

Zitdagen

Vraag advies:

Samen bouwen we aan een toekomst waarin we niet alleen oogsten wat we zaaien, maar waar we ook oog hebben voor de waarde van elk gewas, van wortel tot vrucht. Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van de aanpak van reststromen binnen jouw bedrijf?

Vraag advies aan EmmaPatrick of Melanie.

Wat kost dit advies?

Niet leden

Ben je geen lid van Boerenbond en wil je toch een beroep doen op onze diensten?

Kijk op www.boerenbond.be/lidworden.
Sluit je aan bij Boerenbond en onze experten helpen je graag verder.

Leden

Advies 1/2 uur: gratis
Meerprijs per extra 1/2 uur: + 64 euro (excl. btw)***

*** Met een maximum totaalfactuur van 330 euro voor leden Boerenbond.