Komen geiten uit een ei?  Maken ze melk in een fabriek? Wat eet een koe? Is de lucht rond de boerderij giftig? Wat doet een boer allemaal?

Boerenbond wil leerlingen van 4de leerjaar de kans geven om zelf op ontdekking te gaan. Door een kijkje te gaan nemen achter de schermen van een modern landbouwbedrijf ontdekken kinderen hoe de vork echt in de steel zit.     

Nieuw event 

Daarom organiseren we, vanaf 2023, 2 keer per jaar #BOOST (Boerderij op stelten). Een gloednieuw event waarop we kinderen met een mix van leren, beleven en proeven willen laten kennis maken met de land- en tuinbouwsector. Door hen op een educatieve en speelse manier onder te dompelen in het landbouwleven, willen we alle facetten van landbouw tonen.

Samenwerking met Plattelandsklassen

Om ervoor te zorgen dat de activiteiten die we aanbieden voldoende geschikt zijn voor kinderen, werken we samen met de educatieve medewerkers van Plattelandsklassen.  Zo bieden we niet alleen leuke activiteiten maar sluit alles ook perfect aan bij de leerdoelen voor het 4de leerjaar. 

 

BOOST Mol
BOOST Mol
Lode Boost
"We zien dat er nog heel wat misvattingen bestaan over landbouwers en hoe ons voedsel geproduceerd wordt. Door kinderen een blik te geven achter de schermen van land- en tuinbouwbedrijven willen we daar verandering in brengen. Zo komen ze te weten hoe de vork in de steel zit en hoe boeren zich dag en nacht inzetten voor ons lokaal lekker voedsel."

Lode Ceyssens, voorzitter Boerenbond