Winnaars Groentevakman gevierd op het slotevent

13 juli 2023

De 9de editie van de wedstrijd Groentevakman werd feestelijk afgesloten met een huldiging van de winnaars. Vershuis uit Kortemark is Groentevakman van het jaar in de categorie speciaalzaken en marktkramers. Spar Eke ontvangt de titel Groentevakman van het jaar in de categorie buurtsupermarkten.

De wedstrijd Groentevakman is een initiatief van VLAM in samenwerking met Boerenbond, Buurtsuper.be, Hoogstraten, BelOrta en REO Veiling en met de steun van Euro Pool System. Maar het idee ontstond in de vakgroep Groenten van Boerenbond, om zo aandacht te creëren voor de kwaliteit en presentatie van groenten en fruit in de winkelrekken.

Filip Fontaine, algemeen directeur van VLAM, startte de prijsuitreiking met een woordje uitleg “Hoe word je Groentevakman?” en mocht een cheque van 1.000 euro overhandigen aan de winnaars, voor de aankoop van groente en fruit van bij ons.

njjn
Vershuis uit Kortemark zet in op lokale, kraakverse groenten en fruit en organiseerde 'Weekend van de aardbei'

Vershuis, winnaar in de categorie speciaalzaken en marktkramers, wist zich te onderscheiden door onder meer promoacties en degustaties met aardbei. Ze hechten ook veel belang aan het etaleren van groenten en fruit, streekproducten en een aangename sfeer in de winkel. De winkel is nog geen jaar open, maar krijgt nu al deze ultieme erkenning. Zilver was voor Healthy Fresh uit Turnhout en brons voor de Versmarkt uit Sint-Andries.

bhbh
Spar Eke imponeerde met versheid, klantvriendelijkheid en promoacties

Spar Eke behaalde de titel Groentevakman in de categorie supermarkt. Het is al de tweede keer dat dit gemotiveerd team bekroond wordt met de titel. Ze inspireerden de klanten met originele recepten met lokale groenten en organiseerden een workshop groenten voor kinderen. De kinderen namen zelfs even hun Instagrampagina over! Er wordt dan ook sterk op sociale media ingezet, naast lokale producten en gemotiveerde medewerkers, die klantgerichtheid en kwaliteit hoog in het vaandel dragen, stelt Groentevakvrouw Celine. Zilver was voor buurtsuper Van Eccelpoel uit Herentals en brons voor B2 Supermarkt Broekmans uit Heusden-Zolder.

Alle deelnemers ontvingen een individueel rapport van de mystery shopper, zodat je ook iets kunt opsteken van je deelname, en een attentie voor het team. De winnaars kregen bovenop de cheque ook schorten van de Groentevakman én promotiemateriaal om de overwinning in de kijker te zetten op het winkelpunt.

De Groentevakman is een initiatief van Buurtsuper.be, Boerenbond en VLAM, gesponsord door Euro Pool Systems.

Bron: Boerenbond.

bhhb