Week van de Korte Keten gaat van start

4 mei 2023

Over enkele dagen, vanaf 13 mei is het weer zover: dan worden de schijnwerpers specifiek op de korte keten gericht. De korte keten omvat veel verschillende types van verkooppunten: hoevewinkels, (boeren)markten, zelfpluk, automaatverkoop, groente-abonnementen, Buurderij, Lokaalmarkt … Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe je ‘recht van bij de boer’ kan kopen.

Lokaal kopen heeft dan ook zijn voordelen: de consument koopt kwaliteitsvolle producten en duurzaamheid en winkelbeleving dragen heel wat producenten hoog in het vaandel. Verschillende korteketenproducenten hebben hun verkooppunt trouwens vlak bij een fiets- of wandelroute. Ideaal om onderweg eens bij hen binnen te springen en te ontdekken wat ze te bieden hebben.

Zelf meedoen?

Tijdens de Week van de Korte Keten, van 13 tot 21 mei, staan de lokale producenten meer dan ooit centraal! In die periode worden heel wat specifieke activiteiten georganiseerd waarbij het grote publiek de troeven van onze West-Vlaamse hoeve- en streekproducten kan ontdekken. Neem zeker een kijkje in de agenda op de website om te weten waar je terechtkan!

Ben je zelf een korteketenproducent en wil je een leuke activiteit organiseren? Neem dan contact op via www.weekvandekorteketen.be om te weten wat mogelijk is. Lukt het net niet meer voor deze editie, dan kan je alvast plannen maken voor volgend jaar!

Bron: Week van de Korte Keten