Met acht Astronaut A5 melkrobots is het melkveebedrijf van familie Vleugels het eerste Dairy XL bedrijf in Vlaanderen. Recent werd officieel het ‘Red Cow’ certificaat overhandigd.

De Red Cow Community is een partnerschap gebaseerd op inspireren, verbinden en netwerken. Het doel van de Red Cow Community is veehouders wereldwijd samen brengen. Overeenkomstige uitdagingen worden opgelost door gebruik te maken van nieuwe inzichten om zodoende bedrijfsresultaten te optimaliseren voor een duurzame toekomst. Hierdoor worden melkveebedrijven nog sterker in efficiënt werken.

Eerste Dairy XL bedrijf in Vlaanderen

Melkveebedrijven betreden de Red Cow Community als ze minimaal acht melkrobots hebben geïnstalleerd of minimaal 500 melkkoeien voeren met een voerrobot. Daarnaast noemen wij deze melkveebedrijven binnen Lely Dairy XL bedrijven. Ondertussen bevinden zich 305 Red Cow bedrijven in 26 verschillende landen, waar Vlaanderen er vanaf nu één van is.

Het melkveebedrijf van familie Vleugels uit Meerhout is het zevende Dairy XL bedrijf binnen de Benelux. In 2012, installeerde dit bedrijf vijf Astronaut A4 melkrobots. Nu, elf jaar later, zijn deze allemaal vervangen voor een Astronaut A5 en zijn ze uitgebreid met drie extra A5’s. Hiermee mogen zij zich het eerste Dairy XL bedrijf van Vlaanderen noemen. De Astronaut A4 robots waren uiteraard nog niet afgeschreven, en draaien, net als bij de oude eigenaren, naar volle tevredenheid verder bij een nieuwe Lely klant.

Bron: Lely.